Business Hi-Tech

Orange resimte impactul reducerii tarifelor de interconectare: veniturile au scăzut cu 6%

Orange resimte impactul reducerii tarifelor de...

Autor: Adrian Seceleanu

24.10.2014, 00:08 617

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a câştigat clienţi în al treilea trimestru şi a înregistrat creşteri puternice pe segmentul de internet mobil pe fondul expansiunii reţelei cu tehnologia 4G, însă veniturile totale au scăzut cu 6% la 227,4 milioane de euro, în condiţiile în care acesta este primul trimestru în care compania resimte întreg impactul reducerii cu peste 70% a tarifelor de interconectare din primă­vara acestui an.

Veniturile din servicii mobile ale Orange au scăzut cu 7,3%, la 191 mil. euro, conform datelor comunicate de grupul francez Orange, proprietarul operaţiunilor din România.

Tarifele de interconectare au scăzut la 1 aprilie cu aproape 70%, printr-o decizie a autorităţii de reglementare în telecom (ANCOM), de la 3,07 eurocenţi pe minut la 0,96 eurocenţi / minut. Tariful de interconectare este cel aplicat pentru convorbirile dintr-o reţea în alta.

Excluzând impactul reducerii tarifelor de interconectare, veniturile Orange ar fi fost în creştere cu 3,4%, conform datelor calculate de operatorul de telefonie mobilă.

Numărul clienţilor Orange a urcat faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 131.000 sau 1,3%, la 10,514 milioane - din care peste 4 milioane sunt contracte de abonament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO