Business Hi-Tech

Orange România a achiziţionat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluţii în valoare de 2,2 mil. euro, în cinci ani de activitate. Orange Fab colaborează în prezent cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 90 de proiecte

Orange România a achiziţionat de la startup-urile din...

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.06.2022, 13:48 89

Orange Românina a achiziţionat de la start-up-urile din acceleratorul Orange Fab, program de accelerare şi de colaborare cu start-up-urile, produse şi servicii în valoare de 2,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei. În prezent, acceleratorul Orange Fab are colaborări cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 90 de proiecte.

„La cinci ani de la începerea Orange Fab, ne mândrim cu rezultate concrete în lucrul cu startup-urile din Orange Fab, precum şi cu susţinerea ecosistemului local. Ca program corporate de accelerare, scopul Orange Fab este de a face business development cu startup-urile selectate şi de a adăuga necesarul de mentorat şi suport pentru acestea cu scopul de a maximiza rezultatele comune. Am învăţat în timp cum să lucrăm cât mai bine cu startup-urile şi, în consecinţă, care este profilul cel mai potrivit, astfel încât colaborarea să fie câştigătoare de ambele părţi. Continuăm să încurajăm creşterea de noi startup-uri prin intermediul parteneriatelor cu programele educaţionale şi comunităţile locale, evaluăm anual sute de proiecte şi ne bucurăm să vedem un flux continuu de antreprenori curajoşi care construiesc produse cu ambiţii globale. Prin Orange Fab, suntem aici să-i susţinem şi să-i ajutăm să-şi transforme ideile în business-uri solide”, a spus Monica Obogeanu, Startup Programs Manager, Orange România.

Prin Orange Fab, startup-urile locale primesc acces la cele mai noi tehnologii şi la numeroase oportunităţi de dezvoltare în zona de inovaţie, cercetare şi networking pentru a-şi valida şi optimiza mai departe atât planul de business, cât şi produsele, potrivit reprezentanţilor Orange.

Derulat la nivel naţional, programul Orange Fab a avut ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea unui ecosistem de inovaţie local care să ajute la creşterea şi maturizarea cât mai multor startup-uri.

„În ultimii cinci ani, Orange a investit în comunităţile tech din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piatra-Neamţ, Sibiu şi Timişoara peste 630.000 de euro, prin susţinerea pre-acceleratoarelor, a diverselor programe educaţionale şi a spaţiilor dedicate de coworking.”

De asemenea, pentru a facilita extinderea la nivel internaţional, programul Orange Fab oferă oportunitatea startup-urilor de a-şi prezenta soluţiile şi pe alte pieţe prin reţeaua internaţională Orange Fab şi, o parte dintre ele, în cadrul sesiunilor Demo Day organizate anual, dar şi de a participa la conferinţe globale precum Viva Technology, cel mai mare eveniment european dedicat tehnologiei.

În prezent, cele mai multe startup-uri din program sunt cele care au ca domeniu de activitate IoT şi obiectele conectate, urmate apoi de cele ce oferă soluţii de securitate şi cele ce dezvoltă segmentul 5G şi reţelele viitorului. În 2021, Orange Fab România a numărat cele mai multe proiecte implementate cu startup-urile din întreaga reţea Orange Fab alcătuită din 23 de ţări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO