Business Hi-Tech

Orange România a ajuns cu reţeaua 5G în municipiul Bacău. „Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă”

Orange România a ajuns cu reţeaua 5G în municipiul...

Autor: Alexandra Cepăreanu

23.06.2022, 12:27 101

Orange, liderul pieţei de telecom din România, a extins reţeaua 5G în municipiul Bacău, care a devenit astfel al 18-lea oraş din ţară în care reţeaua Orange 5G este disponibilă, alături de Braşov (inclusiv Poiana Braşov), Bucureşti - acoperit 100% 5G, Craiova, Cluj-Napoca, Constanţa (inclusiv staţiunea Mamaia), Iaşi, Timişoara, precum şi în Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popeşti-Leordeni, Predeal şi Voluntari, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Extinderea reţelei 5G vine în contextul creşterii tot mai mari a consumului de date mobile, dar şi a nevoii clienţilor pentru conectivitate neîntreruptă. Astfel, clienţii cu un abonament Orange 5G şi un dispozitiv compatibil vor beneficia de acces în cea mai rapidă reţea 5G din România, conform certificărilor Ookla, şi se vor bucura de viteze maxime de download de până la 1.2 Gbps”, au transmis reprezentanţii Orange România.

De asemenea, companiile şi administraţiile publice din municipiul Bacău pot accesa internet fix de mare viteză.

„Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, reţeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de internetul prin fibră optică, dar deschide şi noi oportunităţi de dezvoltare în zona de inovaţie şi cercetare. Reţeaua Orange 5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci şi latenţe reduse.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO