♦ Veniturile cumulate ale Orange în Europa Centrală, regiune în care intră şi România, au fost în primul semestru de 1 mld. euro, cu un profit operaţional de 319 mil. euro, corespondent unei marje de 30%.
Grupul Orange, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de comunicaţii, a avut în al doilea trimestru din 2024 afaceri de 351 mil. euro, mai mici cu 6,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor companiei. În primele şase luni din 2024 Orange a avut o cifră de afaceri consolidată de 699 de milioane de euro, în scădere cu 7,7% faţă de semestrul similar din 2023.
La 30 iunie 2024, grupul Orange Romania oferea servicii mobile pentru 9,3 milioane de clienţi, internet fix în bandă largă pentru 1,1 milioane de clienţi, iar servicii de televiziune prin cablu şi satelit pentru 1,1 milioane de clienţi.
„Primul semestru din 2024 a fost unul intens, marcat de un moment de o importanţă deosebită pentru companie: finalizarea fuziunii între Orange România şi Orange Romania Communications, ce a permis crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat. Nu am fi reuşit să încheiem această etapă fără eforturile tuturor colegilor noştri din Orange, care au lucrat şi mai alert în ultimele luni în acest scop, iar pentru acest lucru le mulţumesc tuturor. Acum ne canalizăm toată energia pentru a ne asigura că eforturile noastre operaţionale se reflectă şi în experienţa pe care clienţii noştri o au în punctele de interacţiune cu brandul nostru“, a comentat datele Julien Ducarroz, CEO al Orange România. Grupul resimte presiunea de a îmbunătăţi rezultatele şi estimează că va putea face acest lucru, a adăugat Ducarroz.