Business Hi-Tech

Orange România Communications, fostul Telekom Fix, şi-a notificat sindicatele că va desfiinţa peste 500 de poziţii din echipă, pe fondul „scăderii numărului de clienţi, a cifrei de afaceri şi a volumelor de activitate”. Compania va crea pe de altă parte 125 de poziţii noi în alte linii de business

Orange România Communications, fostul Telekom Fix, şi-a...

Autor: Adrian Seceleanu

26.05.2023, 14:54 11017

Orange România, liderul pieţei locale de telecom, şi-a notificat sindicatele că va desfiinţa peste 500 de posturi din compania Orange Communications - fostul Telekom Fix (Romtelecom) - pe fondul scăderii afacerilor şi a numărului de clienţi, au declarat pentru ZF mai multe surse din industrie. ZF a consultat, de asemenea, şi mesajul transmis intern de companie.

„Având în vedere scăderea cifrei de afaceri, a numărului de clienţi şi a volumelor de activitate a Orange Romania Communications, trebuie să adoptăm, în mod ferm, măsuri ce au ca scop eficientizarea activităţii şi redresarea performanţei companiei. În consecinţă, este necesară reorganizarea unor activităţi, find propuse spre desfiinţare 551 de poziţii din echipele: operaţiuni, B2B, Vânzări & Distribuţie şi Marketing. În acelaşi timp, pentru a răspunde noului model operaţional al companiei, pe anumite linii de business, avem în vedere crearea a 125 de poziţii noi, ce urmează a fi deschise pentru aplicare în intern, parcurgând procedura obişnuită de recrutare şi selecţie”, conform mesajului.

Compania a demarat astăzi consultările cu sindicatele legate de acest proces pentru a găsi soluţii de a „atenua impactul social al restructurărilor”.

În 2021 compania a raportat la Finanţe afaceri de 2,6 mld. lei, în scădere cu 10%, şi o pierdere netă de 361 mil. lei. Rezultatele pentru 2022 nu sunt publicate pe site-ul Finanţelor. În 2021 compania a raportat un număr mediu de 3.090 angajaţi.

Vodafone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecom, a derulat la jumătatea anului anterior un program care a presupus şi o reducere a numărului de posturi şi care a vizat sub 5% din angajaţi, conform datelor comunicate de companie la acea dată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO