Business Hi-Tech

Orange România extinde reţeaua 5G la Sibiu. Compania spune că are cea mai rapidă reţea fixă şi mobilă, după testele Ookla

Orange România extinde reţeaua 5G la Sibiu. Compania...

Autor: Cristina Bellu

22.09.2022, 13:40 328

Orange, liderul pieţei de telecom din România, a continuat cu extinderea reţelei 5G în Sibiu, care a devenit astfel al 20-lea oraş din ţară în care reţeaua Orange 5G este disponibilă, alături de oraşe precum Arad, Bacău, Craiova, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara, dar şi în localităţi din judeţul Ilfov, staţiuni montane şi estivale, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

Alături de extinderea reţelei 5G, Orange România a fost recent reconfirmată drept cea mai bună reţea fixă şi mobilă din România, în urma analizei Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence®.

Recunoaşterea performanţelor se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest, în T1-T2/2022 pentru operatorii telecom din România.

Astfel, Orange România a primit premiile pentru cea mai rapidă reţea fixă, cea mai rapidă reţea mobilă, cea mai bună reţea mobilă şi cea mai mare acoperire mobilă.

„Premiile Ookla, reprezintă barometru, independent şi obiectiv, al calităţii serviciilor de internet mobil şi fix, dar şi al experienţei pe care utilizatorii români o au în condiţii reale de utilizare. De aceea, vom continua dezvoltarea infrastructurii de reţea din România pentru a răspunde mai bine nevoilor actuale de comunicare, educaţie şi divertisment.” spune Marius Maican, Chief Technology Officer Orange România.

Orange estimează afeceri de aproape 2 mld. euro în acest an şi peste 13 milioane de clienţi pentru servicii fixe şi mobile, odată cu achiziţia pachetului majoritar de acţiuni al fostului monopol din telefonia fixă Romtelecom.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO