Business Hi-Tech

Orange România investeşte peste 100 milioane de euro în reţea anul acesta

Orange România investeşte peste 100 milioane de euro...

Autor: Răzvan Botea

08.03.2018, 00:07 1932

Orange România, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă,  are în plan să investească anul acesta peste 100 mil. euro în reţea, un buget de investiţii similiar cu cel de anul trecut, în condiţiile în care deşi acoperirea 4G pe plan local a ajuns la peste 93%, încă mai este loc pentru dezvoltare.

„De curând am finalizat dezvoltarea reţelei, astfel încât în zonele 4G unde înainte atingeam 150 mbps, acum viteza maximă va fi de 200 de mbps, iar în zonele cu acoperire 4GĂ, unde înainte puteam atinge maximul de 375 Mbps, astăzi vom putea atinge 500 Mbps. (...) Pentru noi, ca  prioritate în investiţii, vă spunem foarte clar, va fi investiţia în acoperire, pentru că dorim să aducem tehnologia 4G la cât mai mulţi utilizatori şi să o facem disponibilă cât mai multor clienţi“, a declarat Ştefan Slavnicu, directorul de tehnologie al Orange România.

Anul trecut, Orange a extins acoperirea 4G în plan local la 93% şi a ajuns la viteze de 500 Mbps în 95 de oraşe din ţară. Şefii Orange au spus că analizează tehnologia 5G, dar că încă mai este loc pentru dezvoltarea tehnologiei actuale 4G şi pentru extinderea acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO