Business Hi-Tech

Orange România va folosi sateliţii SES Astra pentru TV

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

18.03.2013, 00:07 5098

Orange România, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, a semnat un contract cu SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piaţa locală servicii de televiziune prin satelit (DTH), au declarat pentru ZF surse de pe piaţa locală de comunicaţii.

Potrivit datelor ZF, Orange România pregăteşte în acest moment ultimele detalii ale intrării pe piaţa de servicii TV, care este programată pentru luna aprilie, cel târziu începutul lunii mai. Contactaţi de ZF, atât reprezentanţii Orange, cât şi cei ai SES Astra nu au dorit să comenteze.

România are acum doar trei jucători pe piaţa de televiziune prin satelit (RCS&RDS - Digi, Romtelecom - Dolce şi UPC - Focus Sat) după ce la un moment dat pe această piaţă erau cinci operatori. Romtelecom a preluat însă în ultimii ani baza de clienţi a platformelor Boom TV şi AKTA Satelit.

Până în prezent reprezentanţii Orange au admis doar că studiază posibilitatea intrării pe piaţa TV, negând însă că ar fi luat o decizie în acest sens. La jumătatea anului trecut în România existau 5,92 milioane de abonaţi la serviciile TV, dintre care 2,21 milioane erau abonaţi la servicii DTH.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO