Business Hi-Tech

Orange şi Vodafone au prelungit perioada în care oferă net mobil gratuit la metrou

Orange şi Vodafone au prelungit perioada în care oferă net mobil gratuit la metrou

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

04.01.2012, 00:03 968

Orange şi Vodafone, cei mai mari operatori de telefonie mobilă de pe piaţa locală, au prelungit şi după 31 decembrie 2011 perioada în care le oferă clienţilor acces gratuit la internet în staţiile şi tunelurile metroului din Bucureşti, au declarat pentru ZF reprezentanţi ai celor două companii. Orange şi Vodafone au început să ofere acces gratuit la internet mobil la metrou la începutul lunii noiembrie 2011, termenul la care urma să expire gratuitatea fiind sfârşitul anului.

La 1 ianuarie însă companiile au continuat să ofere servicii de internet gratuit. Orange a decis să prelungească perioada de gratuitate până la 15 ianuarie, în timp ce Vodafone a hotărât să ofere fără costuri serviciile de date mobile până la data de 31 ianuarie. Pe fondul creşterii numărului de utilizatori de smartphone-uri, cei doi operatori încearcă să-şi convingă clienţii prin asemenea campanii să cumpere şi servicii de date mobile.

Pionierul serviciilor gratuite de net la metrou a fost compania românească de cablu RCS& RDS, care a construit o reţea de hotspoturi WiFi care acoperă inclusiv metroul şi care poate fi accesată gratuit de abonaţii companiei la net fix şi, pe o perioadă limitată la o oră pe zi, de orice client cu un echipament WiFi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO