Arbitrul telecom este acuzat că ignoră poziţia dominantă a companiei de cablu

Orange şi Vodafone: Piaţa este dezechilibrată, nu înţelegem de ce ANCOM nu deschide reţeaua RCS

25 sep 2015 Autor: Adrian Seceleanu

Autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM) a ignorat cota de piaţă „dominantă” a RCS&RDS pe internet fix şi a supraestimat în mod eronat gradul de concurenţă de pe piaţa locală de profil atunci când a decis să propună amânarea reglementării accesului la marile reţele de comunicaţii fixe din România, susţin Orange şi Vodafone, liderii pieţei locale de telefonie mobilă, în replică la propunerea formulată de arbitrul pieţei de a mai studia din nou această „problemă” doar peste aproximativ trei ani.

„Suntem neplăcut surprinşi că ANCOM intenţionează să nu reglementeze un domeniu-cheie al concurenţei în telecom - accesul la servicii de internet broadband fix, contrar recomandărilor Uniunii Europene”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO al Orange România.

„În continuare, ne este greu să înţelegem modul în care autoritatea de reglementare alege să acţioneze din nou fără a lua măsurile necesare pentru a crea un climat competitiv pe piaţă şi pentru favorizarea dezvoltării serviciilor de broadband”, a declarat Ravinder Takkar, CEO al Vodafone România.

Orange şi Vodafone, care sunt cei mai mari jucători de pe piaţa locală de telecom, domină segmentul de comunicaţii mobile fără a avea însă o infrastructură fixă care să le permită să le ofere şi clienţilor retail pachete complete de servicii, care să includă şi net fix şi televiziune IP. Cei doi jucători solicită ANCOM de ani de zile să emită reglementări care să oblige marii proprietari de reţele fixe să deschidă reţelele către rivali, stabilind şi regulile şi tarifele pentru acces.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.09.2015

 
Cuvinte cheie:
ancom
, orange
, vodafone
, retea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide