Business Hi-Tech

Orange transmite meciurile din Liga 1 de fotbal. O parte din meciuri, disponibilă gratuit, întreg pachetul - 2,5 euro pe lună

Jean Francois Fallacher, CEO Orange Romania/  MEDIAFAX FOTO

Autor: Adrian Seceleanu

08.10.2014, 13:27 869

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, care a intrat anul trecut şi pe piaţa de servicii de televiziune prin satelit, a început să transmită meciurile din Liga 1 de fotbal şi Cupa Ligii din România, o parte din partide fiind disponibile gratuit (pe postul TV Look Plus HD), în timp ce întregul pachet (care include şi postul Look TV HD) are un cost de 2,5 euro pe lună.

Postul Look Plus transmite 4 din cele 9 meciuri dintr-o etapă în timp ce Look TV transmite restul de 5 meciuri.

“Toţi abonaţii Orange TV au în lista lor de canale, fără plata unor taxe adiţionale, Look Plus HD, care transmite o parte din meciurile Ligii 1. Look TV HD, care transmite restul meciurilor, este disponibil prin intermediul unei opţiuni dedicate, cu acelaşi nume, cu 2,5 euro/lună (TVA inclus).

Clienţii care aleg această opţiune primesc şi 7 GB/lună trafic de internet, pentru a putea urmări Look TV HD şi pe smartphone, tabletă sau PC. De exemplu, clienţii cu abonamentul Local HD, în valoare de 5 euro, vor putea viziona în continuare meciurile transmise pe Look Plus HD de pe televizor, laptop, tabletă şi smartphone. Dacă activează şi opţiunea Look TV HD, vor putea urmări şi acest canal şi vor plăti în total 7,5 euro (TVA inclus)”, conform datelor comunicate de companie.

Clienţii existenţi ai serviciului TV de la Orange au acces la ambele canale, Look Plus HD şi Look TV HD, până la sfârşitul lunii octombrie, urmând ca ulterior Look TV HD să fie disponibil celor care activează opţiunea dedicată. Look Plus HD va rămâne inclus în toate abonamentele Orange TV.

Toţi clienţii care vor activa serviciul Orange TV după data de 25 octombrie vor avea acces gratuit în primele 7 zile la Look TV HD, indiferent de abonamentul TV ales. Cei care activează serviciul până pe 25 octombrie inclusiv vor avea acces la acest canal până la finalul lunii.

„Meciurile din Liga 1 sunt de foarte mare interes pentru clienţii noştri şi de aceea ne bucurăm să le avem în oferta noastră. Toţi clienţii Orange TV pot urmări meciurile din cea mai mare competiţie de fotbal din România acasă, pe televizor, şi pe dispozitivele mobile, când sunt în mişcare.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer la Orange România.

Pe de altă parte, compania a anunţat lansarea unei campanii promoţionale, prin intermediul cărei utilizatorii care activează acum un abonament Orange TV pentru 2 ani nu vor plăti timp de şapte luni abonamentul. La primul abonament Orange TV pentru 24 de luni, instalarea şi activarea sunt gratuite.

Orange are în prezent peste 110.000 de abonaţi la serviciul de televiziune prin satelit.

Pe lângă Orange, companiile UPC şi Telekom România au semnat deja un acord pentru transmiterea meciurilor din Liga 1. Doar RCS&RDS, liderul pieţei locale de servicii de televiziune, care are circa 3 milioane de clienţi pe cablu şi satelit, nu a semnat un acord pentru a prelua meciurile ci din contră a reclamat la Consiliul Concurenţei acordul prin care Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile TV.

În sezoanele trecute LPF vânduse drepturile TV direct către operatorii TV, cea mai mare parte a meciurilor fiind transmise de RCS&RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO