Business Hi-Tech

Orange va lansa propria tabletă, cu soft Google. Preţul: 100 de euro cu abonament la net

26.08.2010, 23:59 96

Grupul francez de telefonie mobilă Orange va lansa pe piaţă,înainte de sărbătorile de iarnă, un rival pentru iPad - o tabletăconstruită de un "mare producător asiatic", bazată pe platformasoftware Google Android şi cu un preţ ce ar putea ajunge la 100 deeuro dacă echipamentul va fi achiziţionat cu un abonament la netmobil de la operator, scrie cotidianul de business Les Echos,citând surse apropiate companiei.
"Operatorul vrea să democratizeze piaţa tabletelor prin lansareaunui echipament sub brandul Orange cu un preţ nesubvenţionat maimic de 250 de euro, faţă de cei 600 de euro ai iPad. Decizia de alansa tableta sub propriul brand vine după succesul de vânzăriînregistrat de smartphone-ul Orange Boston", scrie publicaţiafranceză, care adaugă că, în total, operatorul vrea să aibă înofertă trei tipuri diferite de tablete până la finele anului.
"O tabletă semnată Orange. Acesta este unul dintre marile proiecteale operatorului francez. France Telecom vrea să distribuie celpuţin trei asemenea echipamente până la finele anului. Unul dintreele ar putea fi Ipad, dacă negocierile cu Apple vor duce la uncompromis care să nu fie prea costisitor pentru operator", potrivitpublicaţiei franceze.
Tableta sub brandul Orange va funcţiona pe baza sistemului deoperare Google Android şi va avea şi conectitivitate 3G, iar preţular trebui să fie mai mic de 250 de euro.
Pentru clienţii care vor cumpăra tableta împreună cu un abonamentla internet mobil pe unul sau doi ani preţul ar putea scădea pânăla 100 de euro, adaugă Les Echos.
Grupul francez speră că astfel va reuşi să introducă cu succesaceste echipamente şi către categorii de clienţi cu venituri maimici şi astfel va reuşi să concureze cu succes şi cu gigantulamerican Apple.
Cel mai ieftin model iPad cu conectitivitate 3G costă 600 de euroîn Franţa, cu mult peste modelul care ar fi pregătit de Orange.Decizia de a lansa tableta vine după ce Orange a înregistratvânzări ridicate pentru Boston, un
smartphone lansat sub brandul companiei, bazat pe softul GoogleAndroid.
Vânzările au trecut de 100.000 de unităţi din aprilie până înprezent. Telefonul este produs în China, iar costurile de producţiesunt de 120 de euro, ceea ce îi permite operatorului să îl vândă şicu 1 euro după aplicarea subvenţiilor.
Orange, care este numărul unu pe piaţa telecom în România, vinde pepiaţa locală modelul Boston la preţuri care variază între 34 şi 180de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO