Orange, Vodafone şi UPC spun că menţin veniturile nete ale angajaţilor după transferul contribuţiilor

7 dec 2017 Autor: Adelina Mihai

Una dintre problemele spinoase la final de an priveşte sa­lariile din IT care ar putea scădea după trecerea la angajat a con­tribu­ţiilor datorate de angajator , dar unele com­panii mari susţin că vor face în aşa fel încât angajaţii să nu sufere.

„Vodafone România va transfera contribu­ţiile relevante ale angajatorului  către veniturile salariale brute ale angajaţilor odată cu intrarea în vigoare a noului cod fiscal, pentru a proteja puterea de cumpărare a angajaţilor“, au spus reprezentanţii Vodafone Româ­nia, companie care are peste 2.700 de salariaţi.

O decizie similară a luat şi Orange, cel mai mare operator telecom, care avea la finalul lunii octombrie un efectiv de 3.265 de salariaţi. Şi UPC, operatorul telecom cu 1.200 de angajaţi, va menţine acelaşi nivel net al veniturilor angajaţilor în 2018.

„Vom lua măsuri astfel încât veniturile nete ale celor peste 1.200 de angajaţi ai UPC România să fie menţinute la acelaşi nivel“, au transmis reprezentanţii UPC.

Reprezentanţii celor trei operatori nu au precizat clar dacă vor majora nivelul brut al salariilor sau dacă vor găsi o altă modalitate pentru a menţine veniturile nete ale acestora (cum ar fi acordarea de bonusuri).

De la 1 ianuarie 2018 Guvernul a modificat Codul fiscal, astfel încât contribuţiile sociale aferente unui salariu trec din sarcina angajatorilor în cea a angajaţilor.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.12.2017

 
Cuvinte cheie:
Orange
, Vodafone
, UPC
, contributii
, angajati
, venituri
, cod fiscal
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide