Business Hi-Tech

Orange: Vom lansa şi servicii bancare mobile în România, ne aşteptăm ca şi Apple şi Google Pay să vină curând

Orange: Vom lansa şi servicii bancare mobile în...

Autor: Adrian Seceleanu

04.11.2016, 07:00 28654

Orange, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicaţii din Europa, va lansa şi în Ro­mânia servicii de mobile ban­king – anul viitor sau la înce­putul anului 2018 – pentru a fi astfel unul dintre primii jucători de pe acest segment de pe piaţa locală, unde grupul se aşteaptă ca şi jucători precum Apple sau Google să se extindă curând, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa la Londra Gervais Pellisier, CEO adjunct şi director executiv pentru operaţiunile din Eu­ropa ale gru­pu­lui Orange.

În prima fază însă Orange va lansa pe piaţa locală Orange Money - un serviciu mai puţin sofis­ticat, care permite şi  trans­ferul de numerar.

„În România începem cu Orange Money. De ce? Pentru că analizele noastre asupra pieţei au arătat că în România există încă o cerere de a le furniza utilizatorilor un ser­viciu bazat pe numerar. Am analizat si­tuaţia de pe piaţă şi de aceea vom începe cu un prim serviciu care va fi interesant pentru consumatori şi noi credem că România este una dintre puţinele ţări din Uniunea Euro­peană unde mai există spaţiu pentru a lansa un serviciu bazat pe cash. De aceea vrem să fim printre primii din piaţă care oferă acest serviciu pentru că noi credem că Google Pay şi Apple Pay se vor lansa foarte curând pe piaţa din România“, a afirmat Pellisier.

Pe de altă parte, grupul încă evaluează dacă va lansa servicii de energie în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO