Business Hi-Tech

Ostahie, Altex: Vânzările de Black Friday ajung la 6,5 milioane de euro. Online-ul a trecut de 20%

Ostahie, Altex: Vânzările de Black Friday ajung la 6,5...

Autor: Adrian Seceleanu

05.05.2014, 00:00 820

Altex, cel mai puternic retailer de electrocasnice, electronice şi echipamente IT, cu afaceri de peste 250 mil. euro anul trecut, estimează că va încheia evenimentul de shopping „Black Friday de primăvară”, organizat în perioada 1-4 mai, cu venituri de 6,5 mil. euro, a declarat pentru ZF Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex.

„Până duminică la orele 13,00 vânzările din cadrul campaniei Black Friday de primăvară (1-4 mai) se ridică la 6 milioane de euro. Estimăm că până la sfârşitul zilei de duminică vom realiza vânzări de 6,5 milioane de euro”, a declarat Ostahie. Întrebat care a fost raportul vânzărilor între magazinele clasice şi cel online, proprietarul Altex a afirmat că a fost „pentru prima dată când vânzările online au depăşit 20% din ponderea totală a vânzărilor”.

Cele mai bune rezultate din punctul de vedere al vânzărilor au fost obţinute în oraşele mari, dar „Bucureştiul şi magazinul online sunt cele care au excelat”, a precizat Ostahie, fără a oferi alte detalii. Altex are ca ţintă pentru acest an o creştere de 10% a cifrei de afaceri, la aproximativ 280 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO