Business Hi-Tech

OTE: fuziunea Romtelecom cu Cosmote va crea valoare suplimentară pentru acţionari

Ministerul Comunicaţiilor: Grupul OTE nu face ofertă pentru Romtelecom şi propune fuziunea imediată cu Cosmote

Autor: Adrian Seceleanu

30.05.2011, 19:41 2069

Fuziunea Romtelecom - cel mai mare operator de telefonie fixă,cu Cosmote - numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, vacrea valoare suplimentară pentru acţionari, au declarat oficialiiacţionarului majoritar al celor doi operatori - grupul elen OTE, carăspuns la întrebările transmise de presă în legătură cu discuţiilepurtate cu statul român pentru pachetul de 46% din titlurileRomtelecom.

OTE deţine 54% din Romtelecom, iar statul român deţine restultitlurilor (46%). Grupul OTE controlează şi 70% din acţiunileCosmote România, diferenţa de 30% din acţiuni fiind deţinută decompania Romtelecom.

Grupul OTE a anunţat la finele săptămânii trecute MinisterulComunicaţiilor din România, printr-o scrisoare, că nu va face oofertă pentru a cumpăra restul de acţiuni pe care nu le deţine laRomtelecom (46% din titluri).

Decizia de a nu face o ofertă vine după o analiză "atentă" şi aevaluării situaţiei şi a tendinţelor actuale de piaţă, a economieiţării, a continuării crizei economice în Grecia şi a strategieifinanciare a OTE, potrivit punctului de vedere al companieielene.

Paşii următori şi momentul în care va avea loc fuziunea celordoi operatori vor fi stabilite în discuţiile cu Guvernul României,a precizat grupul OTE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO