Business Hi-Tech

Ovidiu Neghină, Cybersecurity Sales Specialist Cisco România: Avem nevoie de stabilitate şi calitate când lucrăm de acasă. Poate este momentul să ne gândim la o soluţie de business pentru munca de acasă

Videoconferinţa ZF Cybersecurity Trends 2020

Ovidiu Neghină, Cybersecurity Sales Specialist Cisco...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.05.2020, 11:22 115

Pandemia de Covid-19 a schimbat modul de lucru al angajaţilor, iar cei care pot să-şi desfăşoare munca de acasă se consideră norocoşi. Însă, munca remote aduce cu sine şi riscuri, mai ales atunci când angajaţii au nevoie de internet pentru a-şi desfăşura activităţile.

„Procesele de business se schimbă peste noapte, trebuie să regândim procesele de business într-o nouă paradigmă, lucrul de acasă. Spre exemplu, angajaţii trebuie să acceseze aplicaţii în data centerul companiei sau în cloud-ul public, iar primul pas este să ne întrebăm care sunt riscurile la care se expun angajaţii – vulnerabilităţi, conexiuni necriptate, infectare. În noul normal vom avea nevoie de stabilitate şi calitate când lucrăm de acasă. Poate este momentul să ne gândim la o soluţie de business dedicată muncii de acasă, o soluţie performantă, sigură, uşor de operat, de tipul zero-touch aşa cum este Meraki”, a spus Ovidiu Neghină, Cybersecurity Sales Specialist Cisco România, în cadrul videoconferinţei ZF Cybersecurity Trends 2020.

El a adăugat că în această perioadă numărul atacurilor cibernetice a crescut şi s-au adaptat situaţiei actuale. „Pe lângă faptul că trebuie să ne schimbăm modul de lucru complet, e necesar să avem un plus de vigilenţă în ceea ce priveşte securitatea cibernetică.”

 

Alte declaraţii

Prin munca de acasă am mărit suprafaţa de atac semnificativ, astfel că avem nevoie şi de soluţii de securitate care să poată să facă faţă, avem nevoie de protecţie şi vizibilitate.

Începând cu luna martie, a crescut numărul de licenţe pe dispozitivele existente. Am oferit gratuit licenţe pentru soluţia de securitate Umbrella, Anyconnect, Duo Security, AMP for Endpoint, soluţii esenţiale pentru securizarea lucrului de acasă. Fiecare companie s-a adaptat cum a putut, a implementat soluţii rapide şi uşor de folosit, dar este important ca acum să facem un pas în spate şi să regândim aceste procese pentru noul normal care va fi bazat mult pe munca de acasă.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO