Business Hi-Tech

(P) Automatizarea proceselor mai accesibilă cu noul robot colaborativ de la KUKA – LBR iisy

(P) Automatizarea proceselor mai accesibilă cu noul...

Autor: Publicitate

30.03.2023, 07:00 249

Flexibil, intuitiv de operat şi fiabil în contact cu oamenii, LBR iisy este un robot colaborativ potrivit pentru toate zonele de producţie. Acesta îmbină know-how-ul automatizării industriale cu flexibilitatea şi simplitatea unui echipament inteligent.

Pentru a face faţă schimbărilor care au loc la nivel mondial, KUKA îşi concentrează eforturile pentru a oferi acces uşor la automatizarea bazată pe roboţi.

„Automatizarea va fi disponibilă pentru toată lumea, fiind mai simplă şi mai intuitivă. Programarea unui robot va fi în curând la fel de uşoară ca şi operarea unui computer astăzi.” spune Rareş Buduşan, Account Manager, KUKA România şi Moldova

Gata de utilizare în doar câteva minute

Cobotul LBR iisy impresionează prin operarea sa intuitivă care garantează o utilizare rapidă şi productivă fără cunoştinţe prealabile. Robotul funcţionează pe baza sistemului de operare iiQKA.OS, ceea ce îl face uşor de instalat, configurat şi programat. Predarea sarcinilor se poate face foarte uşor prin ghidare manuală. Datorită dispozitivului inteligent de operare smartPAD pro, programarea ulterioară devine la fel de uşoară ca şi cum aţi folosi un smartphone.

Robotul poate fi achiziţionat cu un “gripper” opţional, preinstalat şi preconfigurat care facilitează şi mai mult utilizarea cobotului.

Automatizare rapidă a sarcinilor

LBR iisy este ideal pentru o gamă largă de sarcini în domenii de aplicare şi sectoare în care precizia, viteza şi dexteritatea sunt deosebit de importante. Robotul este utilizat pentru încărcarea şi descărcarea maşinilor, pentru sarcini de preluare şi plasare şi pentru manipulare, dar şi pentru ambalare şi testare.

“LBR_iisy poate fi folosit în majoritatea industriilor. Concret, robotul poate fi utilizat în producţia electronicelor, în FMCG în ambalare, paletizare, diverse aplicaţii de pick and place, controlul calităţii, dar şi multe altele.” spune Rareş

 

Pentru produse fabricate la comandă sau producţie de serie

 

Robotul colaborativ impresionează nu numai prin greutatea redusă, designul compact şi senzorii integraţi, ci mai ales prin punerea în funcţiune simplă, ceea ce face din LBR iisy un ajutor flexibil în producţie. Astfel, poate fi integrat rapid în procesele de  producţie existente. În acelaşi timp, cobotul se potriveşte perfect în mediile de producţie care au ca obiect de activitate bunuri personalizate, unde există o dinamică a schimbărilor.

Costurile reduse, greutatea mică, design-ul proiectat pentru industrie, amprenta redusă, senzorii de forţă integraţi şi instalarea simplă şi intuitivă, toate aceste argumente califică robotul LBR iisy ca fiind un ajutor atât pentru companii mari, dar şi mici.

“Produsul este în întregime adaptat nevoilor reale ale clienţilor şi, prin urmare, credem că robotul nostru LBR_iisy va fi un jucător cheie în domeniul roboticii în următorii ani. ” spune Rareş

Mai multe informaţii legate de robotul KUKA LBR iisy puteţi solicita completând formularul de aici.

 

KUKA este o companie globală de automatizări cu vânzări de aproximativ 3.2 miliarde EUR şi în jur de 14.000 de angajaţi. În calitate de furnizor global de soluţii automatizate inteligente, KUKA oferă clienţilor săi soluţii complete: de la roboţi şi celule până la sisteme complet automatizate şi reţelele necesare în domenii diverse: automatizări, electronice, industrii generale, larg consum, comerţ electronic/cu amănuntul, sănătate.

KUKA Robotics este prezentă în România încă din anul 2016. Sediul lor central este în Timişoara, dar au reprezentanţi şi în Braşov şi Cluj

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO