Suplimentul ZF Soluții IT

(P) Camerele cu termoviziune MOBOTIX, disponibile pe piaţa locală prin intermediul Konica Minolta România

29 mai 2020 Autor: Publicitate

Konica Minolta Business Solutions România, lider pe piaţa sistemelor de printare şi furnizor de soluţii şi servicii IT, pune la dispoziţia companiilor şi instituţiilor locale camerele de supraveghere şi analiză video cu termoviziune MOBOTIX. Proiectate să detecteze schimbări de temperatură, aceste sisteme proactive pot să înregistreze şi să dea alerte instantaneu despre zonele de risc.

Noua normalitate în contextul COVID-19 implică o serie de măsuri de prevenţie, odată cu relaxarea unora dintre restricţii şi revenirea la birou. Iar echipamentele high-tech, printre care şi soluţiile de supraveghere video cu termoviziune, vor avea un rol cu atât mai important. Tot mai multe companii aleg să-şi securizeze clădirile cu astfel de sisteme de ultimă generaţie pentru a-şi proteja angajaţii.

„În contextul actual, se observă o cerere în creştere pe zona de supraveghere video, în special pentru camerele cu termoviziune. Avem deja în portofoliu o gamă variată de soluţii de supraveghere şi analiză video MOBOTIX, printre care şi sisteme cu termoviziune. Datorită senzorilor termici, aceste camere sunt extrem de precise şi pot informa prin notificări automate de fiecare dată când temperatura creşte peste valoarea predefinită”, a declarat Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

Camerele cu termoviziune MOBOTIX fac parte dintr-un portofoliu extins de soluţii de supraveghere şi analiză video, alături de camere de exterior, camere de interior, sisteme de control acces, fiind produse de compania germană cu acelaşi nume, parte a grupului Konica Minolta din 2016. Brandul MOBOTIX este recunoscut pe piaţa internaţională a soluţiilor de supraveghere video drept unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme video IP profesionale.

Cu un consum energetic redus (sub 10 W), camerele de supraveghere şi analiză video cu termoviziune MOBOTIX acţionează ca sisteme stand alone, fără a fi necesară intervenţia umană, şi scanează termic prin intermediul tehnologiei avansate Mobotix TR, conformă GDPR, permiţând măsurarea radiaţiei termice pe întreaga zonă a imaginii, la nivelul fiecărui pixel al senzorului termic.

Prevăzute cu două lentile alăturate, acestea pot fi setate să realizeze overlay (suprapunerea imaginii optice şi celei termice), pentru a genera înregistrări de înaltă rezoluţie la detecţia de mişcare a unei persoane sau a unui obiect.

Eficiente chiar şi în condiţii de vizibilitate scăzută (în întuneric, praf, fum) sau în condiţii atmosferice nefavorabile, sistemele video cu termovizune MOBOTIX nu necesită surse adiţionale de iluminare pentru detectarea de la distanţă  a zonelor de risc. În plus, aceste camere respectă standardele ONVIF, fiind compatibile şi permiţând integrarea cu alte sisteme de video management. 

„Alături de soluţiile din domeniul managementului documentelor tipărite, care ne-au consacrat atât la nivel de grup, cât şi pe piaţa din România, ne propunem să extindem pe viitor o nouă direcţie de business ce include, pe lângă soluţii de Enterprise Content Management, şi soluţiile de video management, sub un concept cuprinzător, INFORMATION MANAGEMENT”, a completat Helmut Ignat, Director General Konica Minolta România.

Camerele Mobotix sunt sisteme avansate din domeniul Internet of Things şi sunt destinate utilizării în diferite domenii de activitate, de la industria de retail, producţie, energie şi utilităţi, sectorul industrial, transport aerian şi maritim, construcţii, până la sectorul de sănătate, educaţie sau instituţii publice. Prin intermediul acestor camere, companiile şi instituţiile vor putea monitoriza siguranţa afacerii şi a oamenilor, securiza operaţiuni şi eficientiza procese de lucru.

Mai multe despre camerele cu termoviziune MOBOTIX: mobotix-km.ro / mobotix@konicaminolta.ro

Konica Minolta Business Solutions România, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare, bazate pe soluţii complete de management al documentelor. Furnizor de top în domeniul serviciilor de management al informaţiilor, compania pune la dispoziţia clienţilor soluţii software de ultimă generaţie, de la infrastructură hardware şi securitate IT atât on premise, cât şi în cloud, pâna la soluţii de management şi analiză video.
 

Parteneri: