Business Hi-Tech

(P) Creştere accelerată pentru platforma de tehnologie bancară via cloud, Mambu

(P) Creştere accelerată pentru platforma de tehnologie...

Autor: Publicitate

16.11.2020, 12:56 554
  • Echipa Mambu, prezentă pe piaţa din Iaşi din 2011, dezvoltă, utilizând cele mai noi versiuni de tehnologii, propriul produs din zona FinTech.
  • Mambu se implică activ în dezvoltarea comunităţii IT din România, iar toamna aceasta s-a alăturat ca partener Java la DevCon Live, cea mai amplă serie de evenimente tech din toamna aceasta.
 

Mambu a fost lansat în 2011 cu viziunea de a permite accesul tuturor la servicii financiare moderne. Oferind o platformă modernă de cloud banking, Mambu schimbă piaţa prin abordarea sa, aducând tehnologia bancară în era digitală, făcând-o accesibilă, flexibilă şi pregătită pentru orice oportunitate de piaţă.

Clienţii Mambu variază de la bănci renumite precum ABN AMRO şi Santander, la fintech-uri precum N26 şi OakNorth, la telecomunicaţii precum Globe Telecom.

Echipa Mambu este prezentă în 8 locaţii: Amsterdam, Berlin, Singapore, Londra, Iaşi, Miami, Sydney şi Vilnius numărând 450 de angajaţi care deservesc peste 160 de instituţii financiare, aproximativ 20 milioane de clienţi finali din 60 de ţări de pe 6 continente.

În Iaşi, Mambu are un centru de dezvoltare inaugurat în 2011 care s-a extins în 2020 cu un al doilea sediu, devenind astfel una din locaţiile strategice la nivel global. Echipa de aici este responsabilă în proporţie de 80% de dezvoltarea platformei Mambu şi a crescut organic de la an la an. Anul acesta a ajuns la 150 de profesionişti IT, iar planurile pentru următorul an sunt la fel de îndrăzneţe.

“Anul viitor vom intra într-o creştere şi mai accelerată, iar Iaşiul ca şi locaţie, va juca un rol cheie în această fază. Ne propunem să extindem oferta noastră de servicii, găzduind clienţi şi mai mari şi mai provocatori, de aceea este important pentru noi să dezvoltăm echipa. Mambu oferă astfel, oportunităţi de carieră pentru profesioniştii IT, în acest moment fiind disponibile următoarele poziţii pentru Iaşi:  Software Engineer, Service Reliability Engineer, Agile Coach, Engineering Manager, Engineering Director, Integration Engineer – Low Code, Product Manager. Ceea ce căutăm la viitorii colegi este pasiunea pentru tehnologie şi inovaţie, abilităţile de rezolvare a problemelor, motivaţia şi orientarea către lucrul în echipă, experienţa de lucru, dar nu în ultimul rând potenţialul de dezvoltare.”

Ciprian Diaconaşu - VP Engineering Mambu

La nivel global, evoluţia în zona serviciilor de digitalizare aduce pentru Mambu noi proiecte şi  provocări, ceea ce duce la o înregistrare a creşterii numărului de poziţii deschise şi a accelerării procesului de angajare. Capacitatea de a rezolva probleme complexe şi de a crea avantaje competitive în acest context economic dificil, a ajutat compania să îşi consolideze parteneriatele cu clienţii existenţi şi a generat noi oportunităţi de business. Pentru a susţine ritmul accelerat de creştere, compania a investit în procese şi echipamente care permit angajaţilor să lucreze 100% remote. De asemenea, activităţile de recrutare, integrare a noilor colegi şi training, s-au făcut exclusiv online.

“Ne numărăm printre norocoşi, deoarece această criză a forţat chiar şi cele mai tradiţionale bănci să se digitalizeze. Aşadar, nu putem spune ca am fost afectaţi direct de context, ci din contra,  din ce în ce mai mulţi clienţi doresc să folosească serviciile noastre. Contextul actual ne-a ajutat să inovăm: să regândim modul în care facem recrutarea, să punem accent mai mult pe activităţile şi iniţiativele pe care le desfăşurăm pentru a ne menţine angajaţii implicaţi. Iar rezultatele sunt până acum remarcabile.

Ne modernizăm constant platforma, mai ales că avem din ce în ce mai mulţi clienţi. În acest moment, ne concentrăm preponderent pe integrarea diferitelor nevoi pentru instituţiile financiare din Europa, America de Nord şi de Sud, Australia. Dintr-o perspectivă tehnică, suntem în proces de modernizare a arhitecturii noastre pentru a adopta o comunicare asincronă între sistemele noastre.

Un alt proiect provocator de care ne ocupăm acum este crearea unei noi platforme de aplicaţii cloud-agnostice care va permite serviciilor noastre să ruleze pe orice cloud public sau privat.”

Ciprian Diaconaşu  - VP Engineering Mambu

Mambu este un jucător important pe piaţa IT, fiind un susţinător al comunităţii tehnice, sprijinind activ dezvoltarea acesteia. Cel mai recent parteneriat este cel cu DevCon Live unde Mambu a fost Partener Java Week. În cadrul evenimentului, care a avut loc pe 3 noiembrie, Dan Nastasă - Software Engineer Mambu a împărtăşit audienţei din expertiza sa, susţinând un masterclass pe tema “Maintaining distributed data consistency using Change Data Capture” şi un keynote dedicat următorului subiect “Deep dive into Database Streaming with Java” .

“În contextul în care ţara noastră se concentrează în cea mai mare parte pe servicii de externalizare, vrem să arătăm că putem construi şi produse direct de la 0. Împărtăşind experienţele noastre cu cei din comunitatea IT, sperăm să ajutăm la dezvoltarea ei crescănd competenţele şi setând standarde înalte de calitate.”

Ciprian Diaconaşu  - VP Engineering Mambu

Despre Mambu

Mambu a fost lansat în 2011 cu viziunea de a permite accesul tuturor la servicii financiare moderne. Face acest lucru posibil oferind o platformă bancară modernă cloud-native, care nu doar  concurează cu produsele de bază ale jucătorilor tradiţionali, ci schimbă piaţa prin abordarea sa de tip “composable banking”. Clienţii Mambu variază de la bănci de top, cum ar fi ABN AMRO şi Santander, până la fintech-uri precum N26 şi OakNorth, la companii de telecomunicaţii precum Globe Telecom. Platforma Mambu le permite să construiască o ofertă bancară sau de creditare modernă, în cloud, prin compunerea unei soluţii optimizate pentru nevoile lor, într-un mod mai agil şi mai rentabil decât abordarea tradiţională a serviciilor bancare de bază. În prezent, Mambu este o echipă de peste 450 de persoane răspândite între sediile principale din Amsterdam, Berlin, Singapore, Londra, Iaşi (România), Miami, Sydney şi Vilnius, deservind peste 160 de instituţii financiare din peste 60 de ţări.

Mai multe informaţii pot fi găsite pe Mambu website sau paginile Twitter, LinkedIn si Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO