Business Hi-Tech

(P) Fii tu însuţi, nici mai mult … dar nici mai puţin! Sfat de la fostul pentru actualul Managing Director Visma Software România

(P) Fii tu însuţi, nici mai mult … dar nici mai...

Autor: Publicitate

12.02.2020, 09:00 1289

Anul 2020 a început cu schimbări în echipa de management a Visma Software România. Sorin Rotariu, care se află în echipa companiei de peste 20 de ani are acum rolul de Country Managing Director, iar funcţia de Managing Director o ocupă acum Daniel Reisenauer. Această tranziţie vine la pachet cu sfaturi, amintiri şi  multe planuri la nivel profesional.

  1. Anul 2020 a adus schimbări în conducerea Visma Software România. Să începem cu tine, Sorin. Cum a fost perioada petrecută în postura de Country Managing Director la Visma?

Sorin: Nu a trecut prea mult timp de când deţin această poziţie, dar pot să spun că m-am concentrat pe definitivarea achiziţiei pachetului de acţiuni al  SmartBill. De asemenea, am lucrat foarte mult împreună cu Daniel, noul director al Visma Software. 

  1. Ai fost în echipă de când ea avea 50 de oameni.  Acum are peste 500. Cât este de greu să creşti o astfel de echipă?

Sorin: Nu a fost uşor, însă dacă faci ceea ce-ţi place, depăşeşti fără dificultate greutăţile. Activăm într-o piaţă unde concurenţa este foarte mare, resursele umane sunt relativ limitate, iar competiţia este acerbă câteodată. Am avut noroc şi cu sprijinul pe care l-am avut din partea Visma, un nume tot mai cunoscut în rândul principalilor jucători importanţi din piaţa de IT din România şi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de software SAAS (Software ca serviciu) din Europa.

  1. Compania creşte constant, datorită achiziţiilor. Ce provocări aduce noul tău rol?

Sorin: Odată cu noul meu rol, modul de abordare a strategiei Visma în România se schimbă. Dacă până acum, ne concentram pe crearea şi consolidarea imaginii Visma ca un recruiter solid şi provocator în Timişoara şi Sibiu, cu un mediu de lucru creat după modelul scandinav în care se pune accent pe persoană, trebuie să trecem la imaginea Visma şi ca furnizor de software economic, la nivel naţional. De asemenea, voi încerca să identific şi alte potenţiale achiziţii în perioada următoare.

  1. Daniel, cu toate că a trecut doar o lună, ce planuri ai în noua postură de Managing Director la Visma?

Daniel: Îmi doresc să creez pe plan local o cultură organizaţională bazată pe valorile companiei, pe creştere smart, încredere, responsabilitate, dezvoltare personală, diversitate şi "inclusion". O altă prioritate va fi dezvoltarea unui employer branding prin care să continuăm să fim employer of choice, atât în Sibiu, cât şi în Timişoara.

  1. Cum ai descrie noua responsabilitate?

Daniel: Noua mea responsabilitate se aseamănă mult cu rolurile anterioare, acelea de a administra centre de afaceri, precum şi proiecte la scară largă, din diverse industrii şi regiuni din Europa, India sau China. Totodată, reprezintă şi o provocare, pe care o privesc cu mult entuziasm.

  1. Care a fost motivaţia pentru care aţi ales o carieră în domeniul software?

Daniel: Trăim cele mai interesante timpuri din istoria umanităţii. Era digitală, robotizări, big data, artificial intelligence, cloud, 5G, internet of things, maşini autonome, toate reprezintă viitorul, care pe deoparte mă fascinează, dar totodată vreau să contribui la dezvoltarea lor.

  1. De cât timp vă cunoaşteţi? Cum a început colaborarea dintre voi doi?

Daniel: Ne-am cunoscut cu puţin timp înainte de a începe acest rol şi, momentan, suntem încă în perioada de tranziţie. Colaborăm extraordinar de bine, şi asta datorită faptului că, deşi ne asemănăm în multe privinţe, ne şi completăm în multe altele.

  1. Ce reprezintă Visma Software România pentru voi?

Sorin: Pentru mine Visma Software reprezintă continuarea muncii pe care am depus-o în fosta mea firmă Multimedia Capital România şi o bună perioadă a vieţii mele în care am investit peste 20 de ani. Şi îmi pare bine că această firmă la care ţin atât de mult a ajuns pe mâini bune având încredere că Daniel va face lucruri extraordinare în viitor.

Daniel: Mulţumesc, Sorin. Visma Software România reprezintă pentru mine oportunitatea de a lucra într-un mediu multicultural, de a implementa strategii de leadership, procese de business pe care le stăpânesc foarte bine, reprezintă şansa de a mă specializa în domeniul IT şi, nu în ultimul rând, ocazia de a face parte dintr-o comunitate de la care pot învăţa.

  1. Ce apreciaţi cel mai mult unul la celălalt, pe plan profesional?

Sorin: Daniel este un lider care are experienţa în lucrul cu oamenii, şi până la urmă, acesta este cel mai valoros capital al nostru. Dacă avem un colectiv competent şi mulţumit, restul vine aproape de la sine. De asemenea, provine de la o firmă foarte importantă, aducând cu el experienţa dobândită timp de 6 ani cât a activat acolo.

Daniel:  Admir faptul că Sorin este pasionat şi crede în ceea ce face. A construit, cu sprijinul companiei Visma, fundamentul unui afaceri cinstite, într-un domeniu extrem de dinamic.

  1. Cât de greu este să aplicaţi modelul nordic de business în România şi în rândul echipei pe care o coordonaţi?

Sorin: Aşa cum îl percep eu, modelul scandinav este simplu, bazat pe încredere şi competenţe. Fără prea multă birocraţie, intuitiv şi eficient. Drept urmare, nu foarte greu de implementat şi urmărit.

Daniel: Încrederea, onestitatea şi transparenţa în comunicare sunt fundamentale pentru norvegieni şi definesc totodată şi stilul meu de leadership.

  1.   Daniel, ce aşteptări ai de la noua poziţie în cadrul Visma Software România?

Visma ocupă o poziţie de lider în Europa, pe piaţa furnizorilor de software pentru automatizarea şi gestionarea proceselor în întreaga întreprindere. Mă bucur că fac parte din familia Visma şi că mă pot implica direct în creşterea business-ului, extinderea domeniul de activitate în România şi crearea unui mediu creativ şi inovativ de muncă.

  1. Sorin, ce sfaturi îi dai lui Daniel pentru început?

Sorin: “Fii tu însuţi, nici mai mult … dar nici mai puţin!”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO