Business Hi-Tech

(P) KUKA Robotics România asigură servicii integrale in domeniul roboticii

Autor: Publicitate

03.09.2020, 08:00 5464

KUKA este o companie globală de automatizare, prezentă în România printr-o reprezentanţă la Sibiu -- KUKA Automatizare Romania SRL -- şi una la Timişoara – KUKA Robotics, unde specialiştii oferă soluţii pentru sisteme robotizate.

Fiind unul dintre principalii furnizori din lume de soluţii inteligente de automatizare, KUKA oferă clienţilor săi sisteme complet automatizate pentru pieţe precum cea a automobilelor, electronicelor, industriei generale, bunurilor de larg consum, comerţ/vânzare cu amănuntul şi asistenţă medicală.

Tendinţă crescătoare pentru automatizarea proceselor de producţie în România

Mihai este cel care de 12 ani este responsabil de tot ce înseamnă servicii pre şi post vânzare a roboţilor KUKA în Europa de Est, în calitate de coordonator al serviciului de Customer Service pentru această regiune.

În ultimii ani, am observat o creştere a cererii pentru automatizarea proceselor de producţie, în special a celor repetitive sau ne-ergonomice”, spune Mihai.

Dacă în urmă cu 10 ani, companiile multinaţionale transferau către România şi Europa de Est linii de producţie gata automatizate, acum situaţia este cu totul alta. Fără a mai aştepta un impuls din Vestul Europei, există o tendinţă crescătoare în România de a se lua decizii locale de automatizare.

Ce se întâmplă după ce o companie achiziţionează un robot?

Simpla achiziţie a unui robot nu va rezolva problemele care au dus la alegerea robotului. Clientul trebuie să cunoască capacităţile robotului achiziţionat şi apoi să folosească aceste capacităţi pentru optimizarea producţiei, astfel încât să valorifice 100% achiziţia efectuată”, declară Mihai.

Parcurgerea unui program de instruire şi pregătire este, aşadar, o necesitate. Altfel, clientul va beneficia de capacităţile robotului într-un mod limitat.

Programele de instruire oferite de KUKA Robotics România sunt structurate astfel încât utilizatorul să înţeleagă sistemul, să poată să-l exploateze cât mai eficient şi într-un mod sigur.

Un alt aspect de subliniat este faptul că un program profesional de instruire şi pregătire familiarizează utilizatorul cu robotul într-un mediu „ne-industrial”, astfel încât experienţa utilizării robotului să fie una lipsită de inhibiţii sau preconcepţii.

„Este foarte important ca trainingurile pentru roboţii KUKA să fie făcute de specialiştii de la KUKA” – spune Mihai

Deşi există şi alţi furnizori de programe de instruire, de traininguri, cei care au construit robotul sunt şi cei care ştiu cel mai bine să acorde instruire pentru utilizarea lui.Trainingurile oferite de KUKA au, în plus, un beneficiu major: sunt standardizate şi recunoscute la nivel global, atât din punct de vedere al programei, cât şi al infrastructurii şcolii de instruire. La finalizarea cu succes a cursului, participanţii primesc un certificat KUKA recunoscut la nivel mondial.

Programele de instruire cuprind cele mai noi produse şi tehnologii, dar şi cursuri pentru tehnologii/roboţi mai vechi, oferind astfel un pachet complet şi personalizat în funcţie de cerinţele specifice fiecărui client.

Tipuri de training oferite de KUKA

Catalogul KUKA include o întreagă ofertă de traininguri pentru toate nivelurile de utilizatori: operatori, programatori, integratori şi personal de mentenanţă.

De asemenea, oferim service electric şi mecanic, training pentru partea de planificare şi configurare BUS-uri de comunicare, avem programe de instruire pentru sisteme Vision, sisteme de sudură în Puncte şi sudură Arc.

Programa noastră de training este una piramidală -- clienţii beneficiind de o consultanţă în prealabil pentru a asigura o cât mai bună armonizare a cerinţei clientului cu oferta noastră” – Mihai

Dintre programele de instruire furnizate de KUKA, Programming 1 este cel mai accesat program de instruire oferit de KUKA Robotics România. Acest training este şi cel mai important program de care beneficiază clienţii KUKA --  în cadrul acestui training se pun bazele utilizării, configurării şi programării roboţilor.

Până în anul 2021, aproape toată gama de trainiguri de operare, programare şi mentenanţă KUKA va putea fi efectuată la Timişoara. În prezent, marea majoritate a acestor programe de instruire (90%) se pot parcurge la Timişoara in cadrul KUKA College, fie on-site, la client.

Alte servicii oferite de KUKA Robotics România

Pe lângă serviciile de training descrise, oferim o gama completă de servicii pre şi post vânzare a roboţilor – începând de la consultanţă, planificare şi simulare celule, măsurare cycle-time şi până la service, reparaţii şi mentenanţă preventivă. Nu în ultimul rând, aş vrea să subliniez că oferim şi contracte de service şi/sau mentenanţă cu sau fără hotline şi timp de reacţie” – Mihai

KUKA Robotics România pune la dispoziţia clienţilor o gamă largă de piese de schimb, ca parte integrantă a serviciilor pe care le asigură în România. De asemenea, pentru a asigura funcţionarea continuă a sistemelor clienţilor, KUKA oferă pachete personalizate pentru

service şi mentenanţă, adaptate cerinţelor. Maşinile utilizate sau recondiţionate sunt o altă opţiune pusă la dispoziţia clienţilor.

Clientii KUKA se pot înregistra într-o platformă globală dedicată – mykuka.com, unde au acces la o întreagă bază de date şi documentaţie, la versiuni demo sau extinse pentru soft-urile de simulare KUKA, cât şi la webinarii gratuite şi informaţii actualizate.

Oamenii de la KUKA Robotics România

Mihai este coordonatorul departamentului de Customer Service la KUKA Robotics Romania.

În urmă cu 12 ani, echipa din Europa de Est era alcătuită din 3 oameni (din România, Bulgaria şi Ungaria), iar Mihai a fost unul dintre ei. În prezent, echipa s-a extins atingând un număr de 40 de profesionişti din România şi Ungaria, iar Mihai a jucat un rol decisiv în formarea şi creşterea acestei echipe.

„În permanenţă apar provocări noi la care trebuie să facem faţă. Rar avem parte de scurte perioade de monotonie, tehnologia avansează într-un ritm foarte alert. Echipa şi provocarea pe care mi le-au oferit această activitate sunt motivele mele principale pentru care am ales robotica. Şi pasiunea” – Mihai                                          

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO