Business Hi-Tech

(P) Producătorul şi distribuitorul brânzeturilor Torockoi: “Facem mai multe într-un timp mai scurt şi cu date exacte. Nota 10 pentru program!”

Autor: Publicitate

10.02.2020, 09:00 627

Producătorul brânzeturilor Torockoi, din regiunea Transilvaniei, a obţinut trasabilitate completă, un control mai bun al cash flow-ului şi un plan mai eficient de acţiune pe piaţă cu ajutorul pachetului de softuri pentru managementul integrat al afacerii, implementat de echipa Senior Software.

Binal Mob - producătorul brânzeturilor din brandul Torockoi, care procesează zilnic peste 15.000 litri de lapte, a simplificat operaţiunile din fabrică şi vânzările de pe teren de când utilizează pachetul de sisteme de la Senior Software.

Astfel, cu soluţiile ERPpentru managementul resurselor, BIpentru analiza datelor şi SFApentru agenţii de vânzări, producătorul din judeţul Alba a descoperit cum să optimizeze producţia şi distribuţia, dar şi cum să ajusteze strategiile de business pentru a creşte afacerea şi a îmbunătăţi relaţiile cu cei peste 500 de parteneri.

Implementarea sistemelor Senior Software a adus companiei beneficii multiple, printre care:

⇒ Trasabilitate completă asupra produselor

  Vizibilitate asupra costurilor şi veniturilor

  Eliminarea activităţilor repetitive şi reducerea erorilor

  Viteză şi acurateţe crescută în colectarea şi prelucrarea datelor

  Rapoarte şi analize detaliate, bazate pe informaţii relevante şi corecte

  Ajustarea producţiei în funcţie de cerinţele pieţei

  Reducerea considerabilă a retururilor

  Realizarea de planuri de vânzări şi bugete mai eficiente

  Îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii şi furnizorii

“Cu ERP putem face mai multe într-un timp mai scurt şi putem să avem date exacte. Nota 10!”

Datorită noilor softuri, echipa Binal Mob ştie dinainte de a începe procesul de producţie, care sunt costurile exacte pe care le presupune realizarea fiecărei categorii de produs în parte şi ce câştiguri va obţine.

“ERP-ul, cu toate modulele lui, te ajută foarte mult când vine vorba de o privire de ansamlu asupra core-businessului tău. Un prim avantaj net îl reprezintă operativitatea în saricinile repetitive, poţi automatiza foarte mult. Te ajută când vrei să ştii cu câţi bani produci ceva – asta este fantastic de important. Având acest element cheie – costul – poţi să iei decizii, poţi să faci un plan de vânzare, poţi să faci un buget.

Chiar ne-am dat seama că putem face mai multe într-un timp mai scurt si putem să avem date exacte. Ne-a ajutat foarte mult pe partea de trasabilitate. Nota 10 pentru program, ne-a rezolvat o problemă”, a declarat Marius Chiorean, Property Manager – Lactate Torockoi.

“Cu SeniorSFA am simplificat fantastic modul de lucru şi am scăzut foarte mult retururile”

Soluţia SFA de la Senior Software a ajutat agenţii de vânzări ai Binal Mob să obţină o mai mare viteză în transmiterea şi procesarea datelor de pe teren, oferindu-le în acelaşi timp o situaţie clară asupra vânzărilor desfăşurate de către fiecare client în parte. Mai exact, agenţii de vânzări preiau de la client comanda care, prin intermediul aplicaţiei, se trimite imediat la sediu şi, de îndată ce este pregătită marfa, se generează factura apăsând o singură tastă.

“SeniorSFA este o aplicaţie foarte stabilă şi foarte responsive, adică datele din teren ajung într-un timp extrem de scurt la sediul central. A simplificat modul de lucru fantastic de mult.

Ne-a ajutat să optimizăm foarte mult cuantumul vânzărilor, în sensul că urmărim mult mai atent cum performează produsul la client şi avem un istoric pe care îl monitorizăm. Având acces la istoricul retururilor, am putut constata unde sunt probleme, ce soluţii sunt necesare pentru a diminua acest procent şi, astfel, am scăzut foarte mult retururile”, a completat Marius Chiorean.

“Pe baza rapoartelor din SeniorVisualBI producem mai eficient brânză mai bună”

Producătorul de brânzeturi susţine că funcţionalităţile soluţiei de Business Intelligence îi oferă acces la date mult mai elocvente, la o imagine reală asupra activităţilor de zi cu zi, precum şi la informaţii despre poziţia produselor pe piaţă, a afacerii în general şi a partenerilor Binal Mob.

“Am luat anumite decizii pe baza unor rapoarte, am delistat anumite produse, am schimbat anumiţi furnizori, am devenit mai bine pregătiţi în businessul nostru: să producem mai eficient brânză maturată, brânză mai bună.

De câteva luni bune, suntem foarte atenţi la rapoartele din SeniorVisualBI. Vrem să vedem cum suntem plasaţi şi cât vindem într-o anumită zonă, cum performează clienţii noştri. Putem să scoatem un top al clienţilor, să vedem din nomenclatorul nostru de produse cât la sută sunt listate pe tipuri de parteneri în funcţie de clasificările lor. Putem urmări mult mai atent astfel de date şi putem lua decizii corelate cu planurile noastre de viitor, a adăugat Marius Chiorean.

Investiţia în pachetul de sisteme software a venit în urma vizitelor realizate de către producător la mai mulţi clienţi Binal Mob care utilizau deja soluţiile Senior Software şi care au recomandat softurile pentru stabilitatea de care dau dovadă şi pentru posibilităţile extinse de customizare. În ceea ce priveşte planurile de viitor, Binal Mob se va axa în continuare pe dezvoltarea şi customizarea softurilor pentru a susţine creşterea şi îmbunătăţirea afacerii.

Despre Binal Mob - Lactate Torockoi

Lactate Torockoi are o experienţă de 25 de ani în industria brânzeturilor şi o echipă de peste 40 de angajaţi. Produsele din brandul Torockoi sunt realizate după reţete tradiţionale elveţiene în fabrica de lactate de aproximativ 1600 mp din Colţeşti, iar laptele folosit în procesele de producţie este colectat de la fermele din Depresiunea Trascăului. Brânzeturile obţinute astfel sunt distribuite săptămânal, prin reţeaua proprie, către sute de parteneri, produsele ajungând să fie comercializate atât în magazinele de cartier, cât şi în marile magazine cu acoperire naţională.

Despre Senior Software

Fondată în 2003, Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluţii integrate. Compania a realizat peste 400 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii de la Microsoft alături de platforme testate la nivel internaţional precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie iar, în prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce şi Hardware. Compania îşi desfăşoară activitatea în patru locaţii din România (Bucureşti, Constanţa, Cluj, Iaşi) cu o echipă formată din aproximativ 150 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO