Business Hi-Tech

(P) VTEX devine cel mai nou unicorn tech prezent în România, după o nouă rundă de finanţare de 225 de mil. de dolari, ce ridică valoarea companiei la 1,7 mld. de dolari

(P) VTEX devine cel mai nou unicorn tech prezent în...

Autor: Publicitate

13.10.2020, 09:00 2077

VTEX, prima şi singura soluţie complet integrată de comerţ, marketplace şi Order Management System (OMS) din lume, încheie o rundă de finanţare Serie D, în valoare de 225 de milioane de dolari, devenind, astfel, cel mai nou unicorn tech prezent şi în România. Compania este acum evaluată la 1,7 miliarde de dolari.

În ultimele 10 luni, VTEX a primit o infuzie de capital de 365 de milioane de dolari de la principalii investitori ai pieţei de tehnologie, Tiger Global, Lone Pine Capital, Constellation, Endeavour Catalyst şi SoftBank.

Pe măsură ce pandemia globală schimbă radical modul în care produsele sunt cumpărate şi vândute, un număr record de branduri mari, globale, prezente în Fortune 1000 apelează la serviciile VTEX.

Platforma de comerţ colaborativ VETX a înregistrat o creştere de 98% în timpul pandemiei şi susţine acum peste 3.000 de magazine online pentru branduri globale precum AB InBev, Motorola, Stanley Black & Decker, Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola şi Nestlé.

„Schimbările din această perioadă au adus provocări fără precedent tuturor companiilor. Această finanţare ne va ajuta să venim în întâmpinarea şi mai multora dintre acestea şi să le ajutăm să obţină rapid venituri, prin intermediul platformei noastre de comerţ colaborativ”, spune Cristi Movilă, Growth Leader pentru Europa Centrală şi de Est la VTEX. „Privim cu mulţumire către recunoaşterile primite la nivel internaţional, dar, mai ales, cu entuziasm către proiectele de succes dezvoltate împreună cu partenerii B2C şi B2B din întreaga lume”.

VTEX va utiliza fonduri din ultima rundă de investiţii pentru a face achiziţii, angajări suplimentare, pentru a-şi inova platforma şi a accelera creşterea pe pieţele din SUA, Europa şi din regiunea Asia-Pacific.

„Suntem încântaţi de creşterea rapidă înregistrată atât pe pieţele noi, cât şi pe cele existente şi să oferim şi mai multor companii o platformă pregătită pentru viitorul comerţului, care este despre colaborare, despre folosirea avantajelor marketplace-ului şi despre oferirea de experienţe inegalabile clienţilor”, a spus Mariano Gomide de Faria, Cofondator şi Co-CEO VTEX. „Această injecţie de capital ne va susţine, fără îndoială, în realizarea misiunii noastre de a accelera transformarea comerţului digital în întreaga lume”.

Noua rundă de finanţare vine în contextul unui an de creştere semnificativă pentru VTEX, care a devenit profitabil în ultimul deceniu şi care estimează pentru 2020 o creştere de 114% faţă de 2019 şi un record de 8 miliarde de dolari în volum brut de mărfuri (GMV).

În ultimele 12 luni, compania a trecut praguri semnificative, printre care:

  • rundă de finanţare Seria C de 140 de milioane de dolari condusă de Softbank,
  • Adăugarea a peste 1.000 de clienţi noi pe platforma VTEX,
  • Adăugarea a peste 100 de dezvoltatori pentru continuarea extinderii zonei de R&D şi capabilităţile de produs.

„Suntem mândri de echipa VTEX, pentru că a construit o platformă de comerţ de generaţie următoare, prezentă acum în peste 50 de ţări, şi suntem recunoscători clienţilor noştri pentru că au încredere în noi, să-i ajutăm să crească afacerea şi să-şi servească clienţii, mai ales în perioade fără precedent”, a declarat Geraldo Thomaz, cofondator şi co-CEO VTEX.

VTEX - platforma eCommerce cu cea mai rapidă creştere din lume în 2019

Toate progresele înregistrate de VTEX în ultima perioadă au determinat IDC să o numească platforma eCommerce cu cea mai rapidă creştere din lume în 2019, înregistrând un avans de trei ori mai mare decât cel al pieţei, potrivit raportului IDC Worldwide Digital Commerce 2019 Market Share, publicat la finalul lunii iunie.

De asemenea, la sfârşitul lunii septembrie, IDC a numit VTEX ca lider la nivel mondial în rândul furnizorilor de platforme de comerţ digital, în raportul IDC MarketScape: Worldwide B2C Digital Commerce Platforms 2020 Vendor Assessment, ce analizează o varietate de furnizori de soluţii de comerţ digital şi modul în care aceştia sprijină comercianţii B2C. 

Raportul IDC MarketScape oferă companiilor o vedere de ansamblu asupra competenţelor competitive ale furnizorilor din domeniul IT&C pe o anumită piaţă şi, potrivit acestuia, companiile care vor să înglobeze atât capabilităţi B2C, cât şi B2B sau Marketplace, şi care vor să se diferenţieze în piaţă prin utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie, ar trebui să ia în considerare VTEX.

Raportul IDC vine la mai puţin de o lună după ce Gartner plasa VTEX în rândul companiilor vizionare în raportul Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce, confirmând, încă o dată, că VTEX are o înţelegere complexă asupra industriei în care activează, potenţial pentru a produce schimbări de impact şi anticipează corect evoluţia pieţei, fiind soluţia potrivită pentru nevoile clienţilor în materie de comerţ, atât pe segmentul B2C, cât şi B2B.

VTEX va investi 4 milioane de dolari în România până la finalul anului 2021

Cât priveşte planurile pentru piaţa din România, VTEX va investi 4 milioane de dolari în dezvoltare în România, până la finalul anului 2021. Compania a alocat 1,5 milioane de dolari pentru investiţiile de anul acesta şi 2,5 milioane de dolari pentru 2021.

Investiţiile de anul acesta vor sprijini consolidarea proiectelor existente în România şi crearea unei echipe locale puternice, în măsură să participe la dezvoltarea VTEX în regiune, obiectivul fiind accelerarea extinderii şi livrarea de noi proiecte pentru retaileri importanţi din eCommerce-ul local şi regional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO