Business Hi-Tech

Pago, aplicaţia mobilă pentru plăţi, şi-a schimbat proprietarul: BT a vândut pachetul de 51,1% din acţiuni către compania de investiţii Mozaik Investments. „Pago trece la etapa următoare de creştere, de expansiune internaţională”

co-fondatorii Pago

co-fondatorii Pago

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.02.2022, 12:14 274

Compania de investiţii Mozaik Investments a achiziţionat participaţia de 51,12% deţinută de Banca Transilvania în Timesafe SRL, compania care operează aplicaţia Pago în România, arată un comunicat transmis de reprezentanţii Pago. În urma achiziţiei, start-up-ul local Pago, care le oferă utilizatorilor de smartphone posibilitatea de a plăti din aplicaţia mobilă cu acelaşi nume toate facturile dintr-un singur loc în mod automat, va fi evaluat la 10 milioane de euro.

„Cu această tranzacţie Pago trece la etapa următoare de creştere, în care ne vom concentra pe expansiunea internaţională şi pe adăugarea de noi funcţionalităţi în aplicaţia disponibilă în România”, au spus Adrian Cighi şi Alexandru-Gala Popescu, Co-fondatori al start-up-ului Pago.

De asemenea, tranzacţia reprezintă primul pas dintr-un proces prin care companiile care operează Pago în România, Polonia şi Italia vor fi consolidate sub o companie nouă, care va primi şi finanţarea necesară pentru accelerarea creşterii Pago, atât în România cât şi în alte ţări din Europa. „După finalizarea acestui proces de consolidare, compania rezultată va fi evaluată la 10 milioane de euro.”

Până în prezent, în cadrul aplicaţiei au fost plătite peste 10 milioane de facturi către cei peste 380 de furnizori de utilităţi integraţi în România.

De asemenea, aplicaţia poate fi folosită şi pentru plăţi de taxe şi impozite locale, reîncărcări de cartele telefonice, asigurări RCA şi de călătorie, transfer de bani în timp real şi donaţii către ONG-uri. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit de pe App Store, Google Play sau Huawei AppGallery. Pago este prezentă şi în Polonia, urmând a fi lansată şi în Italia.

În continuare, reprezentanţii start-up-ului Pago vor să crească echipa de specialişti din cadrul companiei.

„Deja am început procesul de creştere a echipei prin adăugarea a 20 de colegi noi în următoarele şase luni. Ne bucurăm să avem alături un nou partener. (…) Parteneriatul operaţional cu BT va rămâne la fel de strâns după această tranzacţie şi vom continua să lucrăm împreună cu BT pentru a oferi experienţa Pago către cât mai mulţi utilizatori din România”, au mai transmis cei doi antreprenori.

Mozaik Investments este o companie de investiţii care a luat naştere în 2019 prin parteneriatul dintre antreprenorul Sacha Dragic (cunoscut pentru proiectul Superbet), un veteran în private equity, Roland Haas, şi un fost bancher M&A, Vlad Buşilă, care are în spate mai mulţi investitori privaţi, atât locali cât şi regionali. Mozaik urmăreşte să investească în companii cu potenţial ridicat de creştere, oferind capital şi know how financiar în schimbul unei participaţii minoritare. Sumele investite variază între 2 şi 5 milioane de euro, iar perioada de investiţie poate ajunge până la 10 ani. Zona de interes este reprezentata de Europa Centrala şi de Est şi este acoperită prin cele două birouri din Viena şi Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO