Business Hi-Tech

Paradoxul miliardarilor: Mark Zuckerberg de la Facebook, cu o avere de 70 miliarde dolari, susţine impozitele masive pe averile bogaţilor. „Nimeni nu merită atât de mulţi bani”

Paradoxul miliardarilor: Mark Zuckerberg de la Facebook,...

Autor: Alex Ciutacu

04.10.2019, 13:37 1021

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook şi al cincilea cel mai bogat om din lume, a luat decizia de a face public joi o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu un angajat, după ce înregistrări dintr-o sesiune similară din luna iulie au fost publicate online la începutul săptămânii.

Potrivit CNBC, Zuckerberg a adresat o serie de subiecte şi chiar a comentat şi pe subiecte politice, înclinând spre platformele propuse de potenţialii candidaţi democraţi pentru alegerile prezidenţiale, Bernie Sanders şi Elizabeth Warren – doi oameni care propun taxarea averilor bogaţilor astfel încât să amelioreze problema distribuţiei averii în populaţie.

Întrebat care este punctul său de vedere referitor la comentariile lui Bernie Sanders potrivit cărora miliardarii nu ar trebui să existe, omul de 69,4 miliarde de dolari a dat un răspuns neaşteptat.

„Înţeleg de unde vine această propunere. Nu cred că am un anumit prag în cap cu privire la câţi bani ar trebui să aibă o persoană, dar la un anumit nivel nimeni nu merită atât de mulţi bani”, spune Mark Zuckerberg.

Senatoarea americană Elizabeth Warren a abordat o poziţie mai dură la adresa companiei Facebook, susţinând că gigantul ar trebui să fie spart în mai multe bucăţi.

Potrivit The Verge, Zuckerberg susţine că va lupta contra acestei propuneri.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO