Business Hi-Tech

Parteneriat TransferGo şi Visa: Românii pot face transferuri de bani la nivel global, în timp real

Parteneriat TransferGo şi Visa: Românii pot face...

Autor: Ioana Nita

22.10.2020, 00:02 195

Start-up-ul TransferGo, înfiinţat în Marea Britanie în 2012, a încheiat recent un parteneriat cu Visa pentru a oferi transferuri internaţionale de bani, în timp real, direct pe cardurile bancare ale destinatarilor. În prezent, serviciul este disponibil în 32 de ţări, inclusiv în România, şi există potenţialul extinderii sale, în viitor, la un total de 178 de ţări. TransferGo şi Visa le permit clienţilor să trimită şi să primească fonduri, prin intermediul platformei Visa Direct - platforma de plăţi push, în timp real, dezvoltată de Visa. Astfel, utilizatorii TransferGo vor beneficia de viteza de transfer şi securitatea reţelei Visa, atunci când vor primi sau trimite bani peste hotare. Prin intermediul acestei soluţii, consumatorii pot face transferuri direct către un card, fără a mai fi nevoie să apeleze la servicii de tip online banking sau să afle IBAN-ul (International Banking Account Number) contului către care doresc să trimită bani. 

Această opţiune este rapidă, convenabilă şi prin intermediul ei, utilizatorilor li se dă acces la încă o modalitate de a trimite bani, dobândind astfel mai multă libertate de alegere. 

În plus, parteneriatul cu Visa îi permite start-up-ului TransferGo să beneficieze nemijlocit de disponibilitatea serviciului Visa Direct. 

„Suntem dedicaţi unui ciclu constant de inovaţie, aceasta însemnând că utilizatorii noştri şi nevoile lor se află în centrul a tot ceea ce facem. De aceea, pentru noi este important să ne asigurăm că din ce în ce mai mulţi oameni, din tot mai multe pieţe, pot beneficia de experienţa remitenţelor internaţionale flexibile, prin intermediul unor servicii facile, rapide şi cu o securitate sporită, precum Visa Direct. Mai mult, pe măsură ce serviciul continuă să se dezvolte, utilizatorii noştri se vor bucura de extinderea disponibilităţii acestuia, în viitor, în Africa, Asia de Sud-Est şi Comunitatea Statelor Independente”, a declarat Daumantas Dvilinskas, CEO şi cofondator al TransferGo.

Anunţul parteneriatului cu Visa are loc într-o perioadă de plină dezvoltare pentru TransferGo, pe lângă cei peste 2 milioane de utilizatori, compania a primit o finanţare de 10 milioane de dolari, care îi va permite să îşi extindă amprenta sa globală şi să continue să lanseze noi servicii, pe platforma sa de plăţi transfrontaliere. De asemenea, TransferGo i-a primit, de curând, în echipa sa pe Edgardo Savoy, Chief Technology Officer şi Francesco Fulcoli, Chief Compliance Officer, pentru a dezvolta şi implementa programul său de inovaţie tehnologică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO