Business Hi-Tech

Patru antreprenori români din IT investesc într-un robot medical construit de un start-up din Oradea

Patru antreprenori români din IT investesc într-un...

Autor: Ioana Nita

01.11.2014, 19:42 939

Exoscheletul este un „costum“ din metal, alimentat de baterii, care odată fixat pe corp ajută persoanele cu probleme să se deplaseze. După noua rundă de investiţii, compania are ca obiectiv omologarea în UE a robotului.

Un grup de antreprenori locali cu afaceri în domeniul IT grupaţi în organizaţia TechAngels a realizat o investiţie într-un start-up din Oradea, care a dezvoltat un exoschelet cu aplicaţii medicale, destinat persoanelor cu dizabilităţi locomotorii.

„Într-un an de zile, de la nişte schiţe s-a ajuns la un prototip funcţional. Este foarte spectaculos deoarece iteraţiile în hardware sunt lungi şi timpul a fost chiar scurt pentru un astfel de proiect“, a spus Adrian Gheară, cofondator al companiei software Neobyte Solutions şi angel investor în start-up-uri de tehnologie. El a fost primul finanţator al proiectului Axosuits, lui alăturându-se acum la o doua rundă de investiţii şi Dan Călugăreanu, Alex Negrea şi Narcis Ilisei, care sunt la rândul lor antreprenori în domeniul IT.

Valoarea celei de-a doua runde de investiţii nu a fost dezvăluită, detaliile tranzacţiei fiind puse la punct cu ajutorul lui Florian Gheorghe, de asemenea membru în Asociaţia  TechAngels. În general, finanţările de acest tip realizate pe plan local au o valoare de la câteva zeci de mii de euro până la aproximativ 100.000 de euro, iar investitorii primesc un procent minoritar în cadrul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO