Business Hi-Tech

Patru start-up-uri tech admise în cadrul evenimentului Demo Day, organizat de acceleratorul Commons Accel, se pregătesc să obţină finanţare

Patru start-up-uri tech admise în cadrul evenimentului...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.04.2021, 14:46 136

Patru startup-uri de tehnologie au fost admise în cadrul evenimentului Demo Day, organizat de Commons Accel, un program de accelerare pentru startupurile tech româneşti început în 2019, astfel că, următorul pas pe care urmează să îl facă este de a obţine finanţare.

„Startupurile alese vor începe discuţiile pentru ridicarea unei prime runde de finanţare cu unul dintre partenerii noştri sau cu angel investors. În cele ce urmează îi vom duce pentru discuţii în faţa reprezentanţilor acestora”, a spus pentru ZF Matei Dumitrescu, directorul şi iniţiatorul acceleratorului.

Evenimentul a fost organziat în formă hibrid, astfel că, o parte a juriului dar şi a startupurilor au fost prezente doar în mediul online, iar o parte au fost prezenţi fizic, la faţa locului, în cadrul Commons Unirii.

„Interacţiunea a fost asigurată prin transmiterea live pe ecrane, precum şi online, cu 100 de participanţi activi în Zoom, din cele peste 300 de înscrieri oficiale.”

În luna mai a acestui an, Commons Accel va organiza un nou eveniment în cadrul căruia juriul va alege circa 20 de startup-uri de tehnologie.

„Fiind a patra cohortă, deja pot să estimez că numărul de aplicaţii vor fi tot peste o sută. Va trebui să alegem cele mai promiţătoare 20 de echipe”, a adăugat Matei Dumitrescu.

El a explicat că mediul online a adus la evenimentele organizate în 2020 şi anul acesta participanţi din toate colţurile ţării.

„Pe de altă parte distanţarea ne-a obişnuit cu participanţi din toate colţurile ţări şi va fi greu să ne mai limităm acum la cei care pot ajunge fizic. Probabil că vom continuă varianta de accelerator hibrid pe măsură ce ne vom digitaliza din ce în ce mai mult.”

De asemenea, printre planurile pentru anul în curs vizează organizarea unui eveniment dedicat startup-urilor de tehnologie live, cu prezenţă fizică.

„Planurile noastre sunt că până în vară să mai avem o cohortă, aceasta a patra, apoi, pentru toamnă vom deschide o a cincea. Sperăm ca măcar pe acceea să o facem live, faţă în faţă”, a conchis Matei Dumitrescu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO