Business Hi-Tech

PayPoint România, operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică controlat de fondul de investiţii Innova Capital, l-a numit pe Utku Ogrendil la conducerea companiei

PayPoint România, operatorul de plăţi în numerar şi...

Autor: Cristina Bellu

08.06.2021, 13:46 308

Operatorul de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint România, controlat de fondul de investiţii Innova Capital, anunţă numirea lui Utku Ogrendil în funcţia de CEO al companiei, poziţie din care va coordona dezvoltarea companiei pe plan local, cu accent pe inovaţie.

„Există în continuare oportunităţi pentru dezvoltare şi inovaţie, de aceea consolidarea acestei poziţii şi îmbunătăţirea prezenţei în mediul digital sunt două dintre obiectivele principale ale companiei pentru viitor”, spune Utku Ogrendil, CEO al PayPoint România.

Utku Ogrendil a studiat administrarea afacerilor la Universitatea din Hartford, iar în cei peste 15 ani petrecuţi în industria financiar-bancară a deţinut funcţii de conducere în instituţii precum SIBIS România, Credit Europe Bank România, Garanti Bank sau Libra Bank.

În aprilie 2021, fondul de investiţii Innova Capital a finalizat achiziţia PayPoint România de la grupul britanic PayPoint, la şase luni de la demararea procesului, tranzacţia ridicându-se la aproximativ 48 de milioane lire sterline, inclusiv refinanţarea datoriei existente a beneficiarului.

La finalul lunii martie, PayPoint România a raportat active brute de 48,5 milioane de lire sterline.

Prin intermediul celor peste 19.000 de terminale situate în toată ţara şi al parteneriatelor cu peste 210 de furnizori de telecomunicaţii, utilităţi, transport şi servicii financiare, compania colectează peste 100 de milioane de plăţi de facturi pentru 85% din furnizorii români de utilităţi şi telecomunicaţii.

PayPoint România oferă şi servicii de reîncărcare a cartelelor şi transfer de bani şi permite plata cu cardul de credit sau debit.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO