Business Hi-Tech

PC-urile si solutiile IT au adus 14 mil. euro pentru Brinel

05.09.2008, 23:22 22

Grupul clujean de companii IT Brinel, cu activitati in asamblarea si distributia de PC-uri, dezvoltarea de soft si furnizarea de solutii IT a realizat, in primul semestru din acest an, vanzari totale de 14 mil. euro si estimeaza ca pana la finele anului in curs va obtine o cifra de afaceri de peste 33 mil. euro.
"Daca pentru Brinel anul precedent s-a caracterizat prin investitii in forta de munca, intrarea pe segmente noi de piata si achizitionarea firmei de software Promedia din Sibiu, in 2008 ne propunem consolidarea pozitiei companiei pe piata si derularea unor investitii de aproximativ 2 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedintele Brinel.
Potrivit reprezentantului companiei clujene investitiile din acest an vor fi directionate in achizitionarea unor companii de servicii si software in domeniul aplicatiilor si infrastructurii hardware.
Presedintele Brinel estimeaza ca pana la finele primului semestru din acest an se vor realiza aproximativ 45% din obiectivele stabilite pentru anul in curs.
Grupul Brinel deruleaza in prezent activitati de asamblare de computere sub brandul Alpis, distributie de componente IT, implementarea de solutii de business (hardware si software) si servicii. "Daca vorbim de produse, cu siguranta nevoia de comunicare si de conexiune online este tot mai des evidentiata, piata de servicii este in continua crestere, iar, potrivit estimarilor noastre, in urmatorii ani majoritatea companiilor vor externaliza o parte a serviciilor interne IT, ajungandu-se probabil ca peste 30% din produsele IT sa fie vandute ca servicii", a spus anterior Borodi.
Potrivit reprezentantilor Brinel, in cadrul industriei IT din Romania, judetul Cluj ocupa pozitia a doua din punct de vedere al rezultatelor si investitiilor, interesul pentru aceasta regiune fiind mult prea mare in comparatie cu disponibilitatea de resurse calificate care sa permita cresterea acestui domeniu. Compania are in prezent peste 500 de clienti, printre care MOL, Ursus, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Lek, Terapia Ranbaxy, Aviva, UPC, GSK. Brinel desfasoara activitati in cadrul sediului central din Cluj-Napoca si a birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Oradea, firma detinand o retea de 40 de parteneri la nivel national.
Prima companie din cadrul grupului Brinel, firma Net Brinel, si-a inceput activitatea in anul 1991 la Cluj-Napoca, avand ca principal domeniu de activitate furnizarea de solutii IT prin integrarea de software, hardware si comunicatii, grupul Brinel avand in prezent 160 de angajati. Grupul Brinel a inregistrat anul trecut vanzari totale de 25 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO