Business Hi-Tech

PCNet trece la RCS/RDS pana in ianuarie

18.11.2004, 00:00 99

Preluarea companiei PCNet Data Network de catre grupul de firme Romania Cable Systems&Romania Data Systems se va incheia la finele acestui an, cel mai tarziu in luna ianuarie 2005, a declarat directorul general al grupului, Alexandru Oprea.
"Consiliul Concurentei a avizat aceasta operatiune in urma cu o luna. In legatura cu valoarea tranzactiei, va pot spune ca sumele vehiculate in presa, in jur de zece milioane dolari, sunt apropiate de cea ce s-a semnat in contract. Este o ecuatie mai complicata", a adaugat Oprea, fara a detalia suplimentar.
Infiintata in anul 1993 de Mihai Batrineanu, PCNet Data Network este astazi unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii Internet din Romania. Compania este primul ISP (provider de servicii Internet) autohton care a beneficiat, in anul 1999, de o infuzie de capital extern, din partea Fondului Roman Post Privatizare (FRPP), destinata sustinerii investitiilor in dezvoltarea infrastructurii.
Potrivit datelor depuse la Ministerul Finantelor, PCNet a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de 190,2 miliarde lei si o pierdere de 9,6 miliarde lei. Pentru acest an, managementul societatii si-a propus incasari de 10-11 milioane dolari (300 - 330 miliarde lei) si un profit operational inainte de cheltuielile cu amortizarea (EBITDA) de peste un milion de dolari.
Anterior preluarii, actionarii companiei erau Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - 40,91%, Fundatia Post Privatizare - 24,55%, GED Eastern Fund I - 6,55%, Mihai Batrineanu - 11,67%, Adrian Batrineanu - 11,67% si Augustin Dan Ionescu - 4,67%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO