Business Hi-Tech

Pe scădere: compania de servicii de reparaţii Electronics Suport Division a avut afaceri mai mici cu 20% în 2023 şi un profit redus cu 45%

Pe scădere: compania de servicii de reparaţii...

Autor: Ioana Nita

10.06.2024, 12:00 72

Electronics Suport Division (ESD ROM), companie specializată în servicii de reparaţii deţinută de antreprenorii Mihai Oleinic şi Bogdan Bunda, a raportat pentru anul trecut o scădere de 20% a businessului, cifra de afaceri netă situându-se la 119 milioane lei (23,9 milioane euro), conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Profitul net al companiei a înregistrat însă o scădere şi mai abruptă, de 45%, reducându-se astfel la 4,9 milioane lei (985.000 euro).

În ceea ce priveşte datoriile totale ale ESD ROM, acestea s-au ridicat la finele anului 2023 la 27,9 milioane lei (5,6 mil. euro), mai mari cu peste 28% faţă de anul precedent. Din punctul de vedere al resurselor umane, compania a avut în medie 209 angajaţi anul trecut, la fel ca în 2022, conform aceleiaşi surse.

Compania Electronics Suport Division este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de reparaţii de echipamente electronice, oferind servicii de reparaţii pentru o gamă largă de echipamente, care includ printre altele şi televizoare sau cuptoare cu microunde. În afară de dizivia de reparaţii electronice, ESD ROM mai mare şi o divizie de retail, plus o divizie de B2B Displays, conform informaţiilor de pe site-ul companiei.

ESD ROM este service autorizat pentru o serie de producători de top ai echipamentelor electronice şi electrocasnice, printre aceştia numărându-se Philips, Samsung, LG, Huawei Allview, Asus, Sharp şi Braun.