Business Hi-Tech

Pentru cine e gratuit accesul la reţeaua Digi WiFi a RCS&RDS

Pentru cine e gratuit accesul la reţeaua Digi WiFi a RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

26.05.2011, 19:20 13919

Clienţii RCS&RDS care sunt abonaţi la serviciul de internetfix Fiber Link 2, cu un tarif lunar de 39 de lei - cel mai scumpdin oferta operatorului, vor avea acces gratuit la întreaga reţeade puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet construită deoperator, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltareal companiei.

"Aceşi clienţi nu vor plăti nimic în plus pentru acest serviciusuplimentar", a spus Popviciu. El a spus că operatorul a instalatdeja asemenea hotspot-uri în mai multe oraşe din ţară şi pelitoral, dar nu a oferit detalii.

Clienţii RCS&RDS se vor putea conecta la aceste hotspoturifolosind numele de utilizator şi parola pe care le folosesc pentrua se conecta şi la reţeaua fixă a RCS&RDS. Codurile de accesvor putea fi utilizate simultan: un utilizator nu va trebui sădeconecteze computerul de acasă de la reţeaua RCS&RDS pentru ase conecta la un hotspot.

Hotspot-rile vor fi instalate şi în gări, parcuri, baruri,restaurante sau alte locuri publice şi vor fi accesibile înperioada următoare, a spus Popoviciu, fără a oferi altedetalii.

Prin reţeaua Wi-Fi utilizatorii vor avea acces la internet de peechipamemnte compatibile (laptop, telefon mobil, tabletă) fără amai folosi serviciile oferite prin reţelele de telefoniemobilă.

"Este un serviciu care va răspunde unei nevoi reale aleclienţilor. Întotdeauna viteza de pe Wi-Fi va fi mai mare decât ceaoferită printr-o conexiune mobilă şi utilizatorii vor preferaWi-Fi-ul. Deja aproape toate smartphone-urilor şi computerelemobile au integrată conexiunea Wi-Fi", a precizat Popoviciu.

Reţeaua de hotspoturi Digi WiFi, după model FranceTelecom şi Deutsche Telekom, dar gratuită

Dezvoltarea unei reţele de hotspot-uri prin care clienţiiserviciilor de internet fix să aibă acces şi în alte locaţii laservicii de date de pe laptop, tabletă sau smartphone nu este nouă,fiind deja implementată de companii ca France Telecom sau DeutscheTelekom, admite Valentin Popoviciu, diferenţa faţă de serviciilemenţionate fiind că utilizatorii RCS&RDS vor primi accesgratuit la acest serviciu adiţional.

Compania se aşteaptă ca această lansare să-i încurajeze peclienţi să migreze de la abonamentele mai ieftine către cele maiscumpe, care includ acces la reţeaua Digi WiFi.

Piaţa de internet fix are încă potenţial decreştere

Piaţa de internet fix din România are încă potenţial de creşterepentru că încă sunt multe zone din ţară neacoperite de serviciilede net, spune Valentin Popoviciu. "Mai e loc de creştere pe piaţă",a declarat directorul de dezvoltare al celui mai mare furnizor denet fix de pe piaţă.

Întrebat dacă numărul de clienţi al RCS&RDS din România acrescut anul trecut pe toate liniile de business, Popoviciu a spus:"cred că da", precizând că operatorul va anunţa după jumătateaanului evoluţia bazei de utilizatori. RCS&RDS oferă servicii detelefonie fixă şi mobilă, internet fix şi mobil şi servicii deteleviziune prin internet, cablu şi satelit.

Niciun comentariu despre UPC şi cifra deafaceri

Întrebat dacă RCS&RDS este aproape de a cumpăra subsidiaralocală a companiei americane UPC, Popoviciu a refuzat să comenteze."Politica noastră generală este să nu comentăm înainteaavenimentelor". El a refuzat să ofere detalii şi despre evoluţiaveniturilor companiei.

AFACERI DE LA ZERO