Business Hi-Tech

Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de oferte mai atractive la serviciile de telefonie şi internet

Persoanele cu dizabilităţi vor beneficia de oferte mai...

Autor: Laura Albu

11.10.2019, 16:51 147

ANCOM adoptat în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ de joi, decizia prin care sunt revizuite măsurile privind accesul persoanelor cu dizabilităţi la serviciile de telefonie şi internet şi a revizuit pachetele tarifare în sensul creşterii numărului de minute şi SMS-uri, potrivit unui comunicat.

“Pachetele tarifare pentru serviciile de comunicaţii electronice la puncte mobile destinate persoanelor cu dizabilităţi vor avea un număr mai mare de minute, respectiv SMS-uri, dar şi un volum mai mare de date, comparativ cu beneficiile stabilite anterior”, a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM.

Astfel, în cazul utilizatorilor finali cu dizabilităţi auditive şi/sau de vorbire, furnizorii de servicii de comunicaţii la puncte mobile vor fi obligaţi să asigure pachete care să conţină ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel naţional: un număr nelimitat de SMS-uri în reţeaua proprie şi 300 SMS-uri în alte reţele, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Totodată, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi: un volum de date de minim 3 GB şi un volum nelimitat de date pentru utilizarea serviciilor de interpretare video în limbaj mimico-gestual prin intermediul aplicaţiilor dedicate, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 6 euro/lună, inclusiv TVA.

Pentru utilizatorii finali cu dizabilităţi vizuale, pachetele puse la dispoziţie de furnizorii de servicii de comunicaţii la puncte mobile vor conţine ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel naţional: 2.000 minute în reţeaua proprie şi 500 minute în alte reţele la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA.

De asemenea, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date mobile de 3 GB la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO