Business Hi-Tech

Peste 40 de investitori caută la Bucureşti startup-uri din IT şi online pe care să le finanţeze

Peste 40 de investitori caută la Bucureşti startup-uri din IT şi online pe care să le finanţeze

Autor: Adrian Seceleanu

15.05.2012, 11:24 2625

Peste 40 de investitori din România, Bulgaria, Ungaria sau Polonia vor căuta la Bucureşti start-up-uri din IT, tehnologie şi online pe care să le finanţeze în cadrul unei noi ediţii a Venture Connect, unul dintre puţinele evenimente din România în cadrul căruia un antreprenor poate sta faţă în faţă cu un potenţial investitor.

Până în prezent, prin intermediul Venture Connect - un proiect demarat de casa de avocatură Biriş Goran, două start-up-uri locale au primit investiţii: în 2011 proiectul www.tjobs.ro, platformă de recrutare online a atras finanţare din partea lui Andreas Cser (business-angel Frasier Finance), Alexis Bonte şi Fundaţia Post-Privatizare, iar BITTNET Systems, furnizor de servicii de Network Training, a anunţat la începutul anului 2012 primirea unei investiţii din partea lui Răzvan Căpăţînă, business-angel român.

Antreprenorii care caută finanţare şi doresc să îşi prezinte afacerea în faţa a peste 40 de investitori din România, Bulgaria, Ungaria sau Polonia îşi pot depune proiectele până pe data de 20 mai.

Printre investitorii internaţionali confirmaţi se numără: Andreas Cser (Director Fraser Finance), Alexis Bonte (CEO eRepublik Labs Limited), Ondrej Bartos (Partner & Chairman of the Board at Credo Ventures), Gwidon Humeniuk (Member of the Board at Xevin Investments), Maxim Gurvits (New Europe Corporate Advisory), precum şi business-angels români.

"Succesul unei companii se bazează pe dezvoltarea produsului, care sunt obiectivele de business, precum şi pe înţelegerea deplină a pieţei căreia i se adresează. Cum tehnologia sau modul de a gândi o afacere pot fi învăţate, instruite sau chiar şi cumpărate, produl realizat de antreprenori are o valoarea experimentală: implică iteraţii, eşecuri sau multiple repoziţionări. Însă, pentru a contura o afacere scalabilă apreciată local şi în mediul internaţional, antreprenorii au nevoie de un ecosistem matur" a declarat Maxim Gurvits, Investment Banking Associate la New Europe Corporate Advisory.

"Alături de membrii Board-ului VentureConnect am încercat să aducem la Bucureşti investitori interesaţi de piaţa antreprenorială locală şi să creăm în acest mod contextul necesar afacerilor locale de a se dezvolta la nivel internaţional", a declarat Ana-Maria Andronic, Senior Associate Biriş Goran şi membru fondator al Fundaţiei VentureConnect.

Ediţia cu numărul 5 a Venture Connect va avea loc pe 31 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO