Business Hi-Tech

Peste 5 milioane de companii din lume îşi fac reclamă pe Facebook lunar

Peste 5 milioane de companii din lume îşi fac reclamă...

Autor: Ioana Nita

11.04.2017, 00:02 377

Compania americană Facebook urma să anunţe ieri că peste 5 milioane de firme îşi fac lunar publicitate prin intermediul reţelei sale de socializare, cea mai mare din lume, şi că îşi va îmbunătăţi şi extinde serviciile aferente astfel încât să atragă şi mai multe afaceri de mici dimensiuni pe platforma mobilă, scrie Reuters.

Directorul operaţional, Sheryl Sandberg, a declarat într-un interviu pentru Reuters că atragerea de clienţi pentru serviciile de publicitate a fost unul dintre obiectivele importante ale companiei, care arată că Facebook încă poate creşte, cu toate că ajuns un gigant IT. În luna septembrie compania americană a anunţat că avea 4 milioane de clienţi pentru serviciile de publicitate, faţă de 3 milioane în luna martie a anului trecut.

În total, reţeaua de socializare are 1,9 miliarde de membri în toată lumea. Principalul concurent al Facebook pe piaţa de publicitate online este Google, care atrage cele mai mari bugete ale companiilor pentru promovarea pe internet. Împreună, cele două companii americane vor atrage 46% din cheltuielile companiilor cu publicitatea până în 2018, potrivit companiei de cercetare de piaţă eMarketer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO