Business Hi-Tech

Peste 80 de proiecte de tehnologie ale antreprenorilor locali înscrise în programul de suport RICAP

Dragoş Pîslaru, director de program RICAP

Dragoş Pîslaru, director de program RICAP

Autor: Ioana Nita

04.08.2014, 00:00 148

Peste 80 de proiecte de tehnologie ale antreprenorilor locali înscrise în programul de suport RICAP

A doua ediţie a Programului de Asistenţă în Comercializarea Inovării din România (RICAP) a reuşit să atragă peste 80 de antreprenori locali care s-au înscris cu proiecte de tehnologie din domenii precum IT&C, agricultură, biotehnologii, cleantech, energie, electronică, industria auto sau design industrial.

Perioada de înscriere în program s-a încheiat pe 31 iulie, iar aplicaţiile au provenit de la antreprenori şi inovatori din 19 judeţe din România. „Deşi ecosistemul de inovare în România este fragmentat, există oaze de înaltă tehnologie, cu competenţe tehnice remarcabile care au nevoie să acceseze know-how şi capital pentru comercializare la nivel internaţional”, a spus Dragoş Pîslaru, director de program RICAP şi manager general în cadrul GEA Strategy & Consulting.

Dintre cei 80 de particpanţi înscrişi se vor alege 15 antreprenori cu tehnologii inovative care vor avea acces în perioada septembrie 2014 - februarie 2015 la o reţea internaţională adusă de partenerul american, Larta Institute, prin intermediul căreia vor putea lua legătura cu posibili parteneri strategici. De asemenea, aceştia vor lua parte la un program mentorat personalizat cu specialişti din SUA şi România şi vor dezvolta instrumente în vederea comercializării. Criteriile de selecţie urmăresc natura inovatoare a tehnologiei propuse, potenţialul acesteia de a ieşi pe piaţa internaţională şi obiectivele de comercializare.

De asemenea, se va ţine cont şi de posibilitatea programului de a răspunde la nevoile punctuale ale aplicanţilor. Procesul de evaluare a aplicaţiilor va avea loc până în prima parte a lunii septembrie, când vor fi anunţaţi participanţii selectaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO