Business Hi-Tech

Petrilli, Facebook: Aproximativ un milion de români intră pe Facebook de pe mobil

Petrilli, Facebook: Aproximativ un milion de români...

Autor: Adrian Seceleanu

16.05.2012, 16:04 307
 

Utilizatorii Facebook se conectează din ce în ce mai mult la reţeaua socială folosind telefonul mobil, iar acest trend se manifestă şi în România unde aproximativ un milion de utilizatori accesează Facebook de pe un asemenea dispozitiv, a declarat Alessandro Petrilli, CEEMEA Client Partner, Global Marketing Solutions la Facebook în cadrul conferinţei Ronewmedia de la Bucureşti.

Aproximativ patru milioane de utilizatori din România accesează zilnic reţeaua socială, potrivit datelor prezentate de Petrilli.

Reprezentantul Facebook a susţinut că reţeaua socială le poate aduce companiilor creşteri ale vânzărilor pentru că le permite să ţintească exact utilizatorii de care au nevoie. ”Noi vă ofrim audienţa, ceea ce trebuie să faceţi este să vă conectaţi la ea. Noi ştim cine sunt utilizatorii. Eu de exemplu nu sunt pe Facebook utilizatorul  floare-nu-ştiu-cum, ci îmi spun numele, spun cine sunt, ce prieteni am, cre este familia mea, ce colegi am ,ce îmi place să fac”.

Mesaj către firme: Nu fiţi plictisitori pe Facebook

Companiile nu trebuie să uite nicio clipă că utilizatorii intră pe Facebook pentru distracţie şi atunci conţinutul postat pe reţeaua socială nu trebuie să fie plictisitor, a spus Petrilli. ”Companiile uită adesea că trebuie să pună pe pagina de Facebook lucruri pe care utilizatorii să dea click, nu doar informaţii despre companie. Trebuie să ne conectăm la audienţă. Spre exemplu, nu păstraţiacelaşi  cover photo mai mult de două-trei zile. Nu postaţi de 20 de ori pe zi – riscaţi să vă plictisiţi audienţa. La fiecare post ar trebui să aveţi o poză. Noi toţi vrem să vedem ceva înainte de a începe să citim ceva. Adăugaţi de fiecare dată o fotografie”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO