Business Hi-Tech

Philips Lighting şi Ericsson ar putea instala în oraşe stâlpi de iluminat cu antene GSM

Bogdan Balaci, director general al Philips Lighting în Europa de Sud-Est:

Stâlpul de iluminat poate deveni un computer, toate elementele putând fi integrate într-un singur panou de control, unde s-ar putea suprapune toate corpurile de iluminat dintr-un oraş cu harta camerelor de supraveghere video.

Bogdan Balaci, director general al Philips Lighting în Europa de Sud-Est: Stâlpul de iluminat poate deveni un computer, toate elementele putând fi integrate într-un singur panou de control, unde s-ar putea suprapune toate corpurile de iluminat dintr-un oraş cu harta camerelor de supraveghere video.

Autor: Ioana Nita

04.04.2015, 00:00 740

Philips Lighting, divizia care se ocu­pă de sisteme de iluminat în cadrul companiei olandeze cu ace­laşi nume, împreună cu furnizorul de echipamente de telecomunicaţii Ericsson, sunt în prezent în discuţii pentru instalarea unor stâlpi „inteligenţi“ în oraşe, care să in­clu­dă pe lângă soluţiile de ilu­mi­nare şi antene pentru serviciile de comunicaţii mobile.

„Acestea sunt foarte utile în zone precum Centrul Vechi, staţiunile de pe litoral etc, unde este nevoie de conexiune la internet“, a declarat Bogdan Balaci, director general al diviziei Philips Lighting în regiunea Europei de Sud-Est. El a menţionat că investiţia ar putea fi făcută de operatorul de telecomunicaţii, de primării sau de operatorul sistemului de iluminat stradal.

Proiectul se aliniază tendinţelor actuale de pe piaţa de profil, care presupun integrarea dintre sistemele de iluminat şi reţelele de IT şi telecomunicaţii, susţine Balaci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO