Business Hi-Tech

Phorm: tastatura pentru tabletă care apare deasupra ecranului

Phorm: tastatura pentru tabletă care apare deasupra...

Autor: Cătălin Niţu

13.02.2015, 14:58 529

Deşi tastaturile touch au avansat destul de mult în ultimii ani, oferind rezultate din ce în ce mai bune cu ajutorul algoritmilor predictivi, tot tastatura fizică oferă precizia necesară pentru redactarea rapidă. Compania Tactus Technology a demonstrat în trecut diverse prototipuri de tastaturi care ar putea fi aplicate deasupra unui ecran tactil, însă abia acum acestea s-au materializat într-un produs pe care putem să punem mâna. Acesta se numeşte Phorm şi este o husă pentru iPad Mini. La prima vedere însă, pare a fi aproape magic.

Întrucât nu există încă dispozitive care integrează tehnologia de la Tactus, compania a ales să demonstreze capabilităţile unei tastaturi care se materializează deasupra ecranului prin intermediul unei huse care se mulează în jurul tabletei. Pe partea din faţă este aplicată o simplă peliculă transparentă, nu foarte diferită de protecţiile din plastic pentru ecran, iar pe partea din spate avem o carcasă solidă care protejează dispozitivul. Aici se găseşte şi butonul care porneşte „magia” husei Phorm: un pătrat mare care glisează de la stânga la dreapta.

Citiţi articolul integral pe www.go4it.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO