Business Hi-Tech

Piata cardurilor de memorie, estimata la 8 mil. $ in acest an

22.03.2006, 00:00 47

Piata cardurilor de memorie va atinge in acest an nivelul de 8 mil. $, in urcare cu 60% fata de 2005, pe fondul cresterii vanzarilor de aparate foto digitale si telefoane mobile, a declarat Ionel Nicolae, directorul executiv al Atlas Corporation. Compania este importator si distribuitor exclusiv al produselor marca SanDisk in Romania din iulie 2004. "Volumul vanzarilor de produse SanDisk pe piata interna s-a situat anul trecut la nivelul a 3 mil. $. Anul trecut, ponderea acestui segment de business in totalul cifrei de afaceri Atlas Corporation a fost de 10%", a adaugat Nicolae.

"Din propriile calcule, apreciem ca Atlas Corporation detine o cota de 60% din piata cardurilor de memorie", a afirmat reprezentantul companiei. Nicolae spune ca produsele SanDisk sunt concurate pe piata romaneasca de Kingston, Kingmax, Traxdata, Simple Tech, Twin Mos, marci care detin intre 5 si 10% din piata.

Cu capital integral elen, Atlas Corporation SRL si-a inceput activitatea in anul 1995. Alaturi de produsele SanDisk, compania produce si comercializeaza materiale de constructii (Alpa), distribuie marcile FujiFilm, Sony si Sharp. Cu filiale in opt orase, societatea a obtinut in 2005 o cifra de afaceri de 25 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO