Business Hi-Tech

Piaţa echipamentelor de reţelistică pentru consumatori ajunge la 16 milioane de euro anul acesta

Piaţa echipamentelor de reţelistică pentru consumatori...

Autor: Ioana Nita

26.11.2015, 19:47 181

Vânzările de echipamente de reţelistică vor ajunge la sfârşitul acestui an la circa 950.000 de unităţi în valoare de peste 16 milioane de euro, în creştere faţă de anul trecut când piaţa de profil s-a situat la aproximativ 12 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor locali ai companiei chineze, cel mai mare producător de echipamente de reţelistică la nivel global.

“Estimăm că piaţa locală a echipamentelor de reţelistică se va situa la circa 16-17 milioane de euro anul acesta”, a declarat Hermes Song, directorul general al producătorului chinez de echipamente de reţelistică TP-LINK în România.  Compania chineză este lider atât la nivel global, cât şi local, având o cotă de piaţă de aproape 40% mondial şi 65% în România.  

Piaţa echipamentelor de reţelistică wireless cuprinde doar ceea ce se livrează în retail, nu şi prin intermediul operatorilor telecom, mai exact routere şi echipamente care permit extinderea semnalului wireless la internet inclusiv prin intermediul reţelei electrice.

Anul trecut, compania chineză a livrat 1,1 milioane de produse în regiune – România, Bulgaria şi Balcani (Albania, Bosnia, Kosovo, Macedonia), din care 600.000 au fost vândute pe piaţa locală.

“România este cea mai mare piaţă din regiune pentru noi. Circa 55% din echipamentele din regiune sunt livrate pe plan local”, a spus Song.

Pentru anul în curs, TP-Link are ca ţintă venituri în creştere cu 10% faţă de anul trecut, atât la nivel de regiune, cât şi în România.

“Pentru întreaga regiune, ţinta noastră de vânzări este de 13,5 milioane euro, iar pentru România este de 30 milioane de lei”, a completat el.

Principalii competitori ai TP-Link pe plan local sunt taiwanezii de la D-Link şi Asus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO