Business Hi-Tech

Piaţa europeană de IT&C va creşte cu 1,5%, la 715 miliarde de euro

Autor: Magraon Andreea

21.12.2010, 23:39 33

Piaţa europeană de IT&C va reveni pe creştere în 2011, fiindaşteptată o majorare de 1,5%, la 715 de miliarde de euro, potrivitObservatorului European pentru Tehnologia Informaţiei (EITO) dinBerlin. Conform estimărilor EITO, anul următor segmentele dedispozitive IT, soft şi servicii IT vor creşte cu 3,9%, la 314miliarde de euro.

"Companiile din Europa vor relua investiţiile în IT pe care le-auanulat din cauza crizei financiare", a declarat Axel Pols, directorîn cadrul EITO. De asemenea, veniturile în domeniultelecomunicaţiilor vor creşte cu 0,8%, la 344 de miliarde de euro.Cu toate acestea însă, segmentul electrocasnicelor va scădea cu6,7%, la 56,3 miliarde de euro. "Unul dintre motivele pentruscăderea acestui segment este faptul că piaţa este saturată detelevizoare cu ecran plat şi set-top-box-uri digitale, zone care aucunoscut creşteri foarte mari în anii anteriori", se arată înraportul EITO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO