Business Hi-Tech

Piaţa de jocuri video din România merge spre 100 de milioane de euro. Medic psihiatru: Dependenţa de jocuri video este recunoscută ca adicţie, implicaţiile psihologice şi emoţionale sunt din ce în ce mai mari la copii

Piaţa de jocuri video din România merge spre 100 de...

Autor: Georgiana Mihalache

22.07.2018, 23:15 1359

Piaţa de jocuri video a ajuns la 443 de milioane de lei (95 mil. euro) în 2017, în creştere cu circa 8% faţă de anul anterior, arată datele oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor, care estimează pentru acest an o valoare de 477 mil. lei (peste 100 mil. euro). Cea mai mare pondere o au jocurile pe calculator (27%), urmate de cele online şi pe consolă (aproximativ 20%), iar trendul de creştere este ascendent, susţin specialiştii Euromonitor.

Românii se joacă în medie între două şi patru ore pe zi, de obicei seara şi noaptea.

Sorin Pletea, medic primar psihiatru, atrage atenţia însă că atât copiii, cât şi adulţii pot fi afectaţi dacă petrec mult timp în faţa ecranelor pentru a se juca.

El arată că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat criterii de diagnostic pentru dependenţa de jocuri video şi a stabilit că acest fenomen este o adicţie care implică aceleaşi mecanisme ca dependenţa de droguri sau alcool, de exemplu.

„Implicaţiile sunt din ce în ce mai mari la copii din punctul de vedere al dezvoltării psihologice şi emoţionale, vor avea probleme la şcoală şi mai departe la job, iar la adulţi timp pierdut, bani investiţi în noi jocuri şi evident probleme la serviciu şi acasă“, a spus Sorin Pletea pentru ZF.

Cele mai căutate branduri sunt PlayStation 4, produs de Sony, Xbox One, al celor de la Microsoft şi World of Warcraft (Activision Blizzard Inc).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO