Business Hi-Tech

Piaţa românească de smartphone-uri în S1/2019: Samsung şi Huawei au atins cote record, dar pe o piaţă în scădere

Piaţa românească de smartphone-uri în S1/2019:...

Autor: Adrian Seceleanu

12.08.2019, 10:00 904

Numărul total de telefoane mobile vândute a trecut de 2 milioane de unităţi, dintre care circa 80% au fost smartphone-uri.

 

Samsung, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de smartphone-uri, a vândut în luna iunie peste 54% dintre smartphone-urile achi­ziţionate, cea mai bună perfor­manţă înregistrată de subsidiara gi­gan­tului sud coreean de la intrarea pe piaţă, contribuind astel la creşterea semni­ficativă a cotei de piaţă în raport cu anul pre­cedent.

„Samsung a adăugat 5-6% puncte pro­cen­tuale la cota de piaţă după numărul de uni­tăţi livrate în primul semestru din 2019 în ra­port cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În pri­mul semestru Samsung a avut o cotă me­die de piaţă de peste 50%”, a declarat pentru ZF o sursă din piaţa de telecom, cu acces la aceste date. Samsung ob­ţinuse şi în ia­nuarie o cotă de piaţă record, dar nu tre­cuse de pragul de 54%, conform sursei ci­tate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO