Business Hi-Tech

Piaţa de soft şi de servicii de IT trece în 2017 de 4 mld. euro, susţinută de exporturi. Cererea internă este în scădere în condiţiile în care în sectorul public proiectele cu o componentă majoră de software şi servicii de IT sunt aproape de o „paralizie”

Piaţa de soft şi de servicii de IT trece în 2017 de 4...

Autor: Adrian Seceleanu

31.05.2017, 00:07 1238

Cifra de afaceri a industriei locale de software şi servicii de IT va depăşi în a­cest an pentru prima oară pragul de 4 mi­­liarde de euro, evoluţia fiind sus­ţi­nută însă aproape integral de exporturi în condiţiile în care cererea de pe piaţa internă este în stagnare pe fondul „înghe­ţului” manifestat în special în sectorul public, conform studiului „Piaţa de software şi de servicii de IT din România” lansat de asociaţia patro­nală a industriei de soft şi servicii (ANIS) împreună cu compania de consul­tanţă şi cercetare Pierre Audoin Consultants (PAC). Volumul exporturilor va creşte în acest an cu 485 mil. euro sau 18%, la 3,155 mld. euro, în timp ce vânzările către clienţii din România (companii private şi sectorul public) vor avansa cu doar 5 mil. euro sau 0,5% la 940 mil. euro, potrivit datelor PAC. „Asistăm la o încetinire aproape de paralizie a sectorului public în ceea ce priveşte proiectele cu o componentă majoră de software şi servicii de IT. Este, din păcate, ceea ce vedem şi pentru anul acesta, în continuare”, a declarat în cadrul unei conferinţe Eugen Schwab-Chesaru, vicepreşedinte pentru Europa Centrală şi de Est al companiei PAC. „Încercăm să păstrăm un optimism logic şi rezervat pentru viitor, dar dacă previziunile noastre cu privire la piaţa locală se vor adeveri, pot să vă spun fără nicio urmă de reţinere că România va fi mult rămasă în urmă faţă de toate celelalte ţări din Europa.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO