Business Hi-Tech

Piaţa soluţiilor ERP va scădea cu 4% în acest an, sub 100 milioane de euro

Autor: Mediafax

05.10.2010, 23:48 37

Piaţa locală a soluţiilor de planificare a resurselorcompaniilor (Enterprise Resource Planning - ERP) va scădea cu 4% înacest an, pentru al doilea an consecutiv, ajungând la mai puţin de100 milioane de euro, în lipsa demarării unor proiecte de anvergurăîn ultimul trimestru. "După încetinirea suferită în cei doi ani decriză economică, piaţa ERP din România este caracterizată deaceeaşi aşteptare combinată cu conservarea businessului,determinate de un mediu economic instabil, influenţat, pe de oparte, de situaţia mondială, dar şi de mişcările politice interneincoerente şi nesigure", se arată într-un studiu realizat decompania de cercetare şi analiză Pierre Audoin Consultants(PAC).

Anul trecut, piaţa soluţiilor ERP din România a coborât cuaproximativ 17% faţă de 2008. "În 2009, din cauza gravităţii crizeifinanciare şi economice, furnizorii de soluţii ERP s-au concentratpe minimizarea preţurilor, uneori chiar sub nivelurile acceptabileşi bugetate de către potenţialii clienţi", a declarat EugenSchwab-Chesaru, manging director al PAC pentru Europa de Est. PACestimează că revenirea pieţei de ERP va avea loc în 2011. Anultrecut, TotalSoft, producătorul sistemului Charisma ERP, s-a clasatpe primul loc în topul furnizorilor de soluţii de tip ERP dinRomânia, conform studiului PAC. Compania a obţinut anul trecut ocifră de afaceri de 19,6 milioane de euro, dintre care 13 milioanede euro au provenit din furnizarea de soluţii de tip ERP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO