Business Hi-Tech

Pierderi de 1,3 mld. dolari pentru Sony. "Dacă nu publică vânzările de televizoare, nimeni nu-i ia în serios"

Pierderi de 1,3 mld. dolari pentru Sony. "Dacă nu...

Autor: Vlad Popescu

02.05.2014, 11:47 865

Sony, producătorul gamei de smartphone-uri şi tablete Xperia, a anunţat vineri o pierdere netă preliminară de 130 miliarde yeni (1,3 miliarde de dolari) pentru perioada aprilie 2013 - martie 2014, după ce estimase iniţial un profit de 30 miliarde yeni.

"Profitabilitatea continuă să scadă. Nu pot trece într-o fază de creştere, iar revenirea pare tot mai dificilă. Dacă nu vor prezenta vânzările diviziei de televizoare, piaţa nu va lua Sony în serios", comentează pentru Bloomberg un analist japonez.

Sony a anunţat în luna februarie vânzarea diviziei de computere personale, care produce laptop-urile Vaio, către fondul japonez Japan Industrial Partners. De asemenea, grupul intenţionează să separe divizia de televizoare într-o companie separată şi nu exclude vânzarea acesteia.

Acţiunile Sony au închis vineri în scădere cu 0,6% pe bursa de la Tokyo.

Directorul general al companie, Kazuo Hirai, care a preluat funcţia în 2012, şi-a bazat strategia de revigorare pe dispozitive mobile, jocuri video şi produse de imagistică. Între timp, Sony a vândut active şi a efectuat disponibilizări, pentru a-şi consolida profitabilitatea.

Sony a înregistrat vânzări de aproximativ 76 miliarde de dolari în anul fiscal 2013-2014, cu 0,9% sub prognoza prezentată anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO