Business Hi-Tech

Pierderi record pentru HP după vânzări în scădere şi reevaluarea unor active

Pierderi record pentru HP după vânzări în scădere şi reevaluarea unor active

Foto AFP

Autor: Adrian Seceleanu

24.08.2012, 00:00 435

Gigantul IT Hewlett-Packard (HP) a înregistrat în trimestrul fiscal încheiat în iunie o pierdere record, de 8,9 mld. dolari, după ce compania americană a înregistrat vânzări în scădere şi a absorbit şocul reevaluării unei achiziţii de 14 mld. $ perfectate în urmă cu patru ani - furnizorul de servicii Electronic Data Systems (EDS), scriu Reuters şi Bloomberg.

Veniturile companiei din al treilea trimestru al anului fiscal au fost de 29,7 mld. dolari, în scădere cu 5% faţă de anul precedent, pe fondul scăderii de pe piaţa PC-urilor şi a unei economii slabe în Europa şi chiar China. Aceste rezultate arată cât de dificilă este misiunea noului director executiv al HP - Meg Whitman, de a restructura compania şi de a o aduce pe linia de creştere, notează New York Times.

Cel mai mare producător de PC-uri din lume, care are peste 300.000 de angajaţi la nivel global, derulează un program multi-anual de restructurare care prevede o reducere cu 8% a numărului de oameni. HP este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa IT din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO